BAE Sözleri Nedeniyle Özkan AKP Yönetiminden Ayrıldı

BAE Sözleri Nedeniyle Özkan AKP Yönetiminden Ayrıldı

ABONE OL
15:26 - 20/05/2022 15:26
BAE Sözleri Nedeniyle Özkan AKP Yönetiminden Ayrıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

AKP’li Cahit Özkan, Birleşik Arap Emirlikleri’yle (BAE) ilişkiler üzerine “teslim oldu” ifadesini kullanmasının ardından, Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkisi nedeniyle Grup Başkanvekilliği görevinden uzaklaştırıldı.

AKP Denizli Milletvekili Özkan, avukatlık döneminde Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları aleyhine yürütülen dava dosyalarındaki rolü nedeniyle kamuoyunda eleştirilerin ön planındaydı.

Özellikle Balyoz Davası gibi dosyalar nedeniyle geçmişteki açıklamalarını içeren videoları sosyal medyada sıkça gündeme taşındığı gözlemlenen Özkan, at biniciliğiyle dikkat çekerken TRT’deki “Diriliş Ertuğrul” gibi dizileri sevmesiyle tanınıyordu. Özkan, TBMM’de Erdoğan’ın yardımcısı konumundaki AKP Grup Başkanvekilliği görevini 24 Haziran seçimleri sonrasında 27. Dönem kapsamında 7 Temmuz 2018’den bu yana yürütüyordu.

AKP’nin 7. Olağan Kongresi’nin ardından 2021’in Mart ayında parti yönetimindeki değişikliklerde koltuğunu koruyan isimlerden Özkan, bugün itibariyle artık Erdoğan’ın yardımcısı konumunda değil.

Kamuoyuna istifa ettiğini “görevimden affımı istirham ettim” sözleriyle açıklayan Özkan’ın yerine ise AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç getirildi.

BAE eleştirisi taziyeyle çakışınca görevini kaybetti

Özkan’ın görevini kaybetmesine ise Armağan Çağlayan’ın Youtube’daki “Zor Ama Yine De Sor” serisi kapsamında verdiği röportaj gerekçe gösterildi.

Türkiye’de AKP iktidarı, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi ardından uzunca süre Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yönetimini darbe girişimini finanse ettiği gibi suçlamalarda bulunmuştu. Katar ile Suudi Arabistan’ın başı çektiği Körfez ülkeleri arasındaki gerilimde Türkiye’nin Doha yönetiminden yana tavır alması ise, Ankara – Abu Dabi ilişkilerindeki gerilimi artmıştı.

Organize suç örgütü hükümlüsü Sedat Peker’in bu ülkede bulunarak, 2020 yılından itibaren AKP iktidarı ile özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gibi isimler aleyhindeki videolu açıklamaları kamuoyuyla paylaşması gündemdeydi. Bu durum AKP iktidarında BAE’ye yönelik tepkileri arttırmasına karşın son aylarda Ankara, ilişkileri iyileştirme yoluna gitti.
Son olarak Erdoğan, BAE lideri Şeyh Halife bin Zayid El Nahyan’ın 13 Mayıs’ta ölmesi nedeniyle, taziye için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile birlikte 17 Mayıs’ta Abu Dabi’ye gitti.

Taziye ziyareti planlaması söz konusuyken AKP’li Cahit Özkan’ın, 14 Mayıs’ta yayınlanan röportajında “Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri belki -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu” sözleri dikkat çekti.

Bu sözlere ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in, Grup Başkanvekilimiz Sayın Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır” mesajını vermesi ise, Özkan’ın görevden alınacağı iddiasını gündeme taşıdı.

Çelik ve Erdoğan’la fotoğraf paylaştı ama istifası istendi

AKP’li Özkan, Çelik’in kendisine ilişkin açıklamasıyla birlikte kamuoyunda istifası talep edildiği iddialarını reddetti. Ancak 16 Mayıs’ta planlanan basın toplantısı iptal edildi; Özkan’ın yakın çevresi ise parti içerisinde sıkıntı olmadığı ve söz konusu röportajın daha önceden yapılmış bir çekim olduğu görüşlerini aktardı.

Özkan dün de Erdoğan ile fotoğrafını, Abdurrahim Karakoç’un “Beden ölür, çürür, cana bakın siz./Kim kiminle yürür, ona bakın siz./Bırakın dönsün dönme dolaplar./Haktan hakikatten yana bakın siz” dizeleriyle paylaştı. Ayrıca Ömer Çelik ile yan yana oldukları fotoğrafı “Sıkı dostlar arasına kimse giremez” ifadesiyle paylaştı.

Ancak fotoğraflar ile sorun olmadığı mesajını vermeye çalışmasına rağmen Özkan’ın, bugünkü AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Erdoğan tarafından eleştirildiği öne sürüldü.

Toplantının ardından Özkan, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Özkan, “Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. AK Parti’de aslolan makam ve mevki değil, görev ve sorumluluklardır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir nefer olarak her daim görev ve sorumluluklarımı sonuna kadar yerine getirmek için tüm gayretimle çalışmalarıma devam edeceğim. Saygılarımla” dedi.

AKP TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz da, “Grup Başkan Vekilimiz Sn. Cahit Özkan beyin görevden af talebi yapılan değerlendirme sonucunda kabul edilmiştir. Kendisine bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen BAE Sözleri Nedeniyle Özkan AKP Yönetiminden Ayrıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. BAE Sözleri Nedeniyle Özkan AKP Yönetiminden Ayrıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan BAE Sözleri Nedeniyle Özkan AKP Yönetiminden Ayrıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    Çok kötü bir döneme denk geldi bu İktidar hükümeti AKP. Sorunları çözmesi gereken Egemen Güç siyasi iktidar. Bir salgın ve bir Savaş var, Gıdada kıtlık kapıda, ekilmeyen topraklar ortada, Buğday ithal eden bir vatan türkiye, ekonomi”de üretimde zayıf, Kur’un yukarı tırmanışı, Paraları betona gömülmüş olması, İslam’ın yerin dibine geçirilmiş olmasının baş sorumlusu, Recep Tayyip Erdoğan’a hesap sorun.

    Firavun’un önünde secdeye varacak kadar alçalmış hazır ve nazır şirke batmış müşrik MÜSLÜMANLAR, gafletten uyanın, Rabbim yarın mahşerde başımıza gelecekleri böyle uyarıyor!
    “Sarıklı cübbeli hacı hoca efendiler”.
    Allah bize;
    Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi ve anne babanıza iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa onlara öf bile deme! Onları azarlama! İkisine de gönül alıcı güzel sözler söyle. (İsrâ Suresi 23)

    Onlara merhametle ve alçak gönüllülükle kol kanat ger. “Rabbim! Onlar nasıl küçüklükte beni şefkatle eğitip yetiştirdilerse şimdi sen de onlara merhamet göster” diyerek dua et. (İsrâ Suresi 24) Allah bize anamız babamız ilgili bunları emrederken,
    İşte O aynı Allah birde neyi emretmiş olsun ki, ve şöyle diyor alemlerin Rabbi; “Eğer onlar (ebeveyn) sence ilimde (yeni) olmadık herhangi bir şeyi bana eş tutman üzerinde seni zorlarlarsa, kendilerine itaat etme. Onlarla dünyada iyi geçin. Bana dönenlerin yoluna uy…” (Lokman 15) de derken, alemlerin Rabbi bize nasihat etmeye şöyle devam ediyor.

    “Sizinle din hususunda muharebe etmemiş, sizi yurtlarınızdan da çıkarmamış olanlara iyilik, onlara adaletle muamele etmenizden Allah sizi men etmez. Çünkü Allah, adalet yapanları sever.” (Mümtahine 8)

    Ve yine işte O aynı Allah var ya, “ADALET” söz konusu olduğunda, bakınız işler nasıl değiştiğini bu ayetle şahit olacaksınız, vay vay aman Allah’ım, ne emrediyor Allah bize.
    “Ey iman edenler! Kendinizin veya anne babanızın ve akrabanızın aleyhine bile olsa adaleti ayakta tutun“, Allah için şahitlik eden kimseler olun. (İnsanlar) zengin olsunlar, yoksul olsunlar Allah onlara sizden daha yakındır. Öyleyse siz hislerinize uyup adaletten ayrılmayın. Eğer adaletten sapar veya üzerinize düşeni yapmaktan geri durursanız bilin ki Allah yaptığınız her şeyden haberdardır“. (Nisa 135)
    Ey başında sarık sırtında cübbesi olan Hoca efendi’. Ben hacıyım diye gururlanan kibirlenen hacı efendi. Eyyy AKP mensubu günahkarlar, Firavuna KUL köle olmuşlar, şirkin dibine batmış fasık münafıklar.

    20 yıldır AKP’nin yediği bu kadar haltı, Adaletsiz haksızlıkları hukuksuzlukları için yarın mahşerde Rabbine ne diye cevap vereceksiniz. Rabbinize ne diyeceksiniz, şimdiden savunmanızı bir köşeye yazdınızmı hazırladınız mı?
    İşte yarın mahşerde alemlerin Rabbi bu 3-4 Ayetle sizin hesabınızı elem verici çetin bir azapla görecek İNŞALLAH.

    Yanıtla
    +0
    -0