“Azerbaycan ve Ermenistan Barış İçin Hazır”

“Azerbaycan ve Ermenistan Barış İçin Hazır”

ABONE OL
12:35 - 20/09/2022 12:35
“Azerbaycan ve Ermenistan Barış İçin Hazır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu için New York’ta bulunan Amerika Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile biraraya geldi.

Dışişleri Bakanı Blinken, ABD heyetinin New York’ta kaldığı Plaza otelde gerçekleşen toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan’ın barış için hazır olduğunu söyledi.

ABD, Azerbaycan ve Ermenistan heyetleri arasında yapılacak toplantı öncesinde yaptığı açıklamada Blinken, “Önce bugün burada oldukları için Ermenistan ve Azerbaycan’dan meslektaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Geçen hafta yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren kişilerin ailelerine en içten taziyelerimi sunuyorum” dedi.

Blinken, “Geçen hafta yaşanan çatışmaların sona ermesini, son birkaç gündür herhangi bir ek askeri harekatın yapılmamış olmasını da sevindirici buluyorum. Savaşın sona ermesi ve bombardımanın yeniden başlamaması bizi cesaretlendiriyor. Farklılıkları çözen kalıcı bir barışa giden bir yol var” diye konuştu.

“İki ülke lideri bana barış için hazır olduklarını söylediler”

Dışişleri Bakanı Blinken, iki ülke liderinin barışa hazır olduğunu belirterek, “Hem Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan hem de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığım son görüşmelerde, her iki lider de bana barış için hazır olduklarını ifade ettiler. Güçlü, sürekli diplomasinin yürümesi taraflar için en iyi yol. Askeri yollarla herhangi bir çözüm sağlanamaz. Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki farklı görüşlerde olsa tüm bu farklılıkları diplomasi yoluyla çözmek ve kalıcı bir barışı sağlamak için bir yol var. ABD, bu kalıcı barışın sağlanması için yürütülen çabaları desteklemek için elinden geleni yapmaya hazır. Bugün bu yolu açmak, diyalog kurmak için burada biraraya gelen her iki meslektaşıma da minnettarım” dedi.

VOA tarafından geçilen “Azerbaycan ve Ermenistan Barış İçin Hazır” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Azerbaycan ve Ermenistan Barış İçin Hazır” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Azerbaycan ve Ermenistan Barış İçin Hazır” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.