AYDINLIK ÖZGÜRLÜK ŞARKININ ADI BU OLMALI

ABONE OL
21:18 - 10/04/2023 21:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
Atatürk devrimleri ve kurtuluş savaşı yaşadı bu millet ve tarihin adını bir daha silinmeyecek biçimde yazdı. Hayalim odur ki Samsun’a çıktığı gibi. Şimdi 15 MAYIS sabahına da işte böyle bir tarihin adına yakışır biçimde uyanacak.
Sen yanmazsan ben yanmazsam kim çıkar karanlıklardan aydınlıklara şarkının adı bu olmalı bana göre. Korkularım odur ki eğitimi düşük akıl ve bilim gerçeklerini kavrayamayan cehaletin bu gerçeği göremeyecek olması. İşte böyle bir cehaletle seçime gitmenin sonunda dilerim felaket yaşanmaz sağ duyu kazanır. Toplumu yoksullaştırmak korku ve mutsuzluk çarkının ortasında bırakmanın getirisini beklemek tükenmişliğin adı değil mi? Sadece gördüğüne değil ama söylenenlere inanan bir toplum yaratılmışsa yapacak bir şey kalmıyor. Burada beni en çok korkutan üzen de aydınların sessizliği, cehalete karşı asıl şimdi mücadelenin hızlandırılması gerekmez mi? Birde Atatürk adının arkasına saklanan sahte Kemalistler var yanar döner Atatürkçüler.
Kendilerine bile güvenmeyen bu sahte Atatürkçüler toplumsal çağdaş değişim anlayışına zarar verdiklerinin farkındalar mı acaba? Bugün 2023 Türkiye’sinde Cumhuriyetin 100 yılına yakışır bir bayramın kutlanamayacak olması bile onları rahatsız etmiyor mu acaba? Benliğini ruhunu onurunu karakterini çıkar adına satanların buna verecek cevapları olamaz bunu biliyorum. Ama bugün otoriter bir anlayışın ellerine bırakılmış bir demokrasi, oradan kurtulmak için tek başına çırpınıyor ama ne yazık ki bu kimsenin umurunda değil.
Bir daha demokrasi çağdaş değişim insan hak ve özgürlükleri insanca bir yaşam tek başına kalacak bu ülkede. İnanç saygınlığının bile siyasetin ortasında kullanıldığına bakınca, 2023′ te cumhuriyetin adının değiştirilmesi yılı olacağı acı veriyor insana. Hak hukuk adalet anlayışının tümüyle tüketilmesini görmek korkutucu değil mi? Demokrasi değerlerinin Gambiya, Uganda, Nepal ‘den bile geride bırakılan bir ülke resmi. 32 milyon 150 bin insanın yoksul olduğu, yüzde 60/4 dolayındaki kesim açlık sınırında yaşadığı bir durum var ortada. Tüketici Hakları Derneğinin açıkladığı Resmi sonuçlar bunlar. Demokrasi cumhuriyet laiklik hak hukuk insan hak ve özgürlükleri tümüyle çarklar arasına sıkışıp kaldığı bir resimle seçime gidiliyor.
Cehaletin hakim olduğu bir anlayışla nasıl seçim yapılacak sonuçları ortada. Burada tarihi bir seçimle iktidar hırsının ortaya çıktığı görülüyor, buda vicdan ve aklı devreden çıkartarak ülkenin büyük acılar yaşaması demektir. JOHN KEYNES Dünya iktisat tarihinin en önemli düşünürlerinden birisidir.
” Ben Ekonomistim ama bununla birlikte Özgürlük sevdalısıyım, Özgür olmayan toplumlarda ekonomi sağlamak mümkün değil, halkın yaşamsal değerlerini yok edersiniz, buda o toplumu felakete sürükler, halk hiçbir zaman kendisini yönetenlerin kölesi değildir” demiş.
KEYNES ” Totaliter siyasetçiler halkı köleleştirip özgür bırakmadıkları sürece sözde bir özgürlükten söz etmek inandırıcı olamaz” Şimdi yaklaşan tarihi bir seçim süreci ve buna ülke kaderinin burada yazılması demek daha doğru olacak.  Kör ve duyarsız toplumlarda yazı silinmez, hep aynı acımasızlığı, korkuyu baskıyı, ezilmişliği, zulmü, üzerine ölü toprağı serilmiş insanı döne döne anlatır. Karanlığın egemen olduğu toplumlarda 20, 30 yıl öncesinin yazısı sürekli anlatır kalır.
Yaşananlar yaşatılanlar unutulmaz kötüler kötülükler zalimler zalimlikleri sadece isimle değişerek taze ve diri kalacaktır. Bugün dilerim bu tıkanmayı acıyı umutsuzluğu yaşayan halk, sinmiş ligin acısını, matemin döngüsünde biteviye dönüp durmanın tükenmişliğini görüp buna göre kararını verecektir. Halkın kendi kaderini kendisinin onaylayacağı bu tarihi seçimle karanlıkların aydınlıklara dönüşmesi özlenen budur.
Prof. Dr. Levent Seçer

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (1)
    • Yunus Uslu

      Levent Bey, ne kadar samimiyetle yazdiginizi anliyorum. Sayin Kilicdaroglu CHP baskanligina geldiginden beri parti ve ortalin solu ne kadar geriledi? Bu kadar aydin gecinen insanlar neden bunu hic dusunemiyor ve sorgulamiyorlar? Kongo Cumhuriyetinden bir profesor bana Turkce mesaj godermis. “Mustafa kemal Ataturk’un Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Kemal Kilictaroglu tarafindan nasil Cehalet ve Haylazlik Partisi (CHP) oldu? Bunlar gazete mansetlerini bile okumuyorlar! Dunya nerde, Bunlar Nerde?” Cevap yazmak icin hic bir kelime bulamadin. Selamlarimla,

      Yanıtla
      +0
      -0