Avusturya'nın Casusluk İddiasına Türk Dışişleri'nden Yanıt

Avusturya'nın Casusluk İddiasına Türk Dışişleri'nden Yanıt

ABONE OL
09:59 - 02/09/2020 09:59
Avusturya'nın Casusluk İddiasına Türk Dışişleri'nden Yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avusturya’nın ülkede yakalanan bir kişi hakkında Türkiye adına casusluk yaptığı iddialarına Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy yanıt verdi. Aksoy, konuya ilişkin bir soru üzerine bunun mesnetsiz bir iddia olduğunu ve arkasında Türkiye karşıtlarının olduğunu söyledi.

Aksoy “Avusturya makamlarınca ülkemiz hakkında ortaya atılan mesnetsiz iddiaları reddediyoruz. Bu iddiaların arkasında Türkiye karşıtı çevrelerin olduğu aşikardır. Avusturya Hükümetinin, bu iddialardan tamamen gayri-ciddi reflekslerle ülkemizi itham eden sonuçlar çıkarmasını hayretle karşılıyoruz. Yapılan beyanlar, Avusturya siyasetinin, popülist söylem sarmalından ve Türkiye karşıtlığı saplantısından kurtulamadığını da bir kez daha göstermiştir. Bu durumun, Avusturya’daki Türk toplumunun huzurunu kaçırdığı ve Türkiye–Avusturya ilişkilerine zarar verdiği bilinmelidir. Avusturya Hükümetini, sığ iç siyasi hesaplarla Türkiye üzerinden suni gündem peşinde koşmaktan vazgeçip, devlet ciddiyetiyle ve sağduyuyla hareket etmeye ve samimi işbirliğine davet ediyoruz” dedi.

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, yakalanan kişinin Avusturya’daki Türk hükümeti karşıtı kişiler hakkında Türkiye’ye bilgiler aktardığını söylemişti. Avusturya İçişleri Bakanı yakalanan kişi hakkında casusluk suçlamasından dava açılacağını da belirtmişti.

Avusturya Uyum Bakanı Susanne Raab da yakalanan kişi ve hakkındaki iddialarla ilgili olarak “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kolu Viyana’ya kadar uzanıyor” diyerek Türkiye’nin Avusturya toplumunu bölmeyi amaçladığını iddia etmişti.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.