Avustralya’da Kaybolan Radyoaktif Kapsül Bulundu

Avustralya’da Kaybolan Radyoaktif Kapsül Bulundu

ABONE OL
21:16 - 01/02/2023 21:16
Avustralya’da Kaybolan Radyoaktif Kapsül Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Avustralya’da yaklaşık bir hafta önce bir otoyolda kaybolan son derece küçük boyuttaki radyoaktif kapsülün bulunduğu bildirildi. Kapsülün transfer işlemi sırasında 1400 km’lik otoyolda bilinmeyen bir noktada kaybolduğu açıklanmıştı.

Avustralya Acil Durum Hizmetleri Bakanı Stephen Dawson yaptığı açıklamada, ordunun kapsülün bulunduğunu doğruladı ve Perth şehrinde güvenli bir tesise nakledileceğini söyledi.

Bakan Dawson açıklamasında “Arama yapılan alanın büyüklüğünü düşündüğünüzde arama ekipleri muazzam bir iş çıkardı ve adeta samanlıkta iğne buldu” ifadesini kullandı.

Sözkonusu radyoaktif kapsül, demir madenlerinde yoğunluk ölçümlerinde kullanılan cihazların ufak bir parçası. Kapsül 6 mm’ye 8 mm ölçülerinde ve madeni paradan küçük boyuta sahip bir silindir şeklinde.

Kapsülün yaklaşık iki hafta önce bir yerden bir yere nakli sırasında kaybolduğu ve tüm otoyolda yaklaşık bir haftadır yapılan aramalar neticesinde bulunduğu belirtildi.

Kapsülün taşındığı araçtan düşerek yol kenarına yuvarlandığı ve şans eseri bölgede herhangi bir radyoaktif tehlike yaratmadığı da açıklandı.Kapsülün kaybolduğunun anlaşılmasının ardından otoyolu kullanan sürücülere ve halka yönelik uyarılarda bulunulmuştu. Kapsülün ufak olması sebebiyle araçların lastiklerinin arasına sıkışmış olabileceği, araç sahiplerinin kapsülü görmeleri halinde kesinlikle temas etmemeleri belirtilmişti.

VOA tarafından geçilen Avustralya’da Kaybolan Radyoaktif Kapsül Bulundu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Avustralya’da Kaybolan Radyoaktif Kapsül Bulundu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Avustralya’da Kaybolan Radyoaktif Kapsül Bulundu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.