AVRUPA’YA TIPIŞ TIPIŞ BOYUN EĞMEK

ABONE OL
15:43 - 31/12/2020 15:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

“AİHM kararını tıpış tıpış uygulayacaklar, başka seçenekleri yok!” Bu sözler,  Kılıçdaroğlu’na ait. Kılıçdaroğlu bu sözleri, televizyon temsilcileriyle yaptığı yıllık değerlendirme toplantısında söyledi.

Kimin başka seçeneği yok? Türk devletini yönetenlerin…

Sormazlar mı adama: “Sen, muhalefet partisi olarak doğru bir seçenek neden önermiyorsun, devletin önünü niye açmıyorsun? Bu sıkıntılı dönemde ülkene niçin yol göstermiyorsun emperyalizme teslimiyetin dışında?” diye.

Yukarıdaki soruları yanlış kişiye sordum sanırım. AİHM’in Türkiye aleyhindeki bu kararına içten içe sevindiğini anlıyoruz bu sözlerinden Kılıçdaroğlu’nun. Uyuşturucu ve organ ticareti yapanlardan vergi alınmasını öneren bir muhalefet partisi liderinden beklentime bakın!

“Tıpış tıpış” sözü pek hoşuna gidiyor Kemal Bey’in. Sanırım bilinçaltında bu sözle ilgili anıları çokça. “Ekmek için Ekmeleddin” için yurttaşlara sandığa gidip oy vermeleri, Türkiye’nin AİHM’in Demirtaş kararını uygulaması için tıpış tıpış… Anlaşılacağı üzere yurttaşa da devlete de tıpış tıpış… Bundan da anlaşılıyor ki yurttaş da devlet de Kılıçdaroğlu’nun umurunda değil.

Umurunda kimler mi var? Nerden fısıldanmışsa kulağına oturup bir bardak çay içmediği ve hiç tanımadığı (Acaba çok iyi mi tanıyor ya da kulağına fısıldayanlar çok iyi mi tanıtmışlar?” biri için yurttaşı umursamayan, o fısıldayanları öyle bir umursamış ki yurttaşa “tıpış tıpış” demekte sakınca görmüyor.

Kılıçdaroğlu’nun batılı emperyalistler umurunda… İki de bir “Dünyaya (“Dünya” dediği emperyalist ülkeler.) rezil olacağız.” diyerek iki de bir batılı odaklara bağlılığını belli etmekte. Onun ezilen dünya umurunda değil. Varsa yoksa Akif’in “tek dişi kalmış medeniyet” dediği güneşi solmakta olan batı.

Kılıçdaroğlu’nun asıl amacı, Demirtaş’ın serbest kalması. Emperyalistlerin baskısıyla bırakılmış olması onun için önemli. “Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz.” diyen Demirtaş’ın özgürlüğü, Türk devletinin onurundan daha önemli onun için. Bundan da kim için çalıştığı anlaşılmakta.

CHP’li bazı vekillerin son günlerdeki Demirtaş sevgisini yadırgamamak gerek. Atalarımız: Ön tekerlek nereye giderse art tekerlek de oraya gider.” sözü gereğidir bu sevgi.

Kılıçdaroğlu ve arkadaşları; CHP’nin köküne, bedenine baltalar vurmakta. CHP’yi hızla Atatürk’ten, tarihinden koparmakta. CHP’nin Atatürkçü tabanı bu yok edişi daha ne kadar izleyecek sessizlik içinde? Çünkü bu yapılan, devlete muhalefettir; AKP’ye değil.

Yedi düveli tepelemiş bir Türkiye, emperyalizmin ayak oyunlarına teslim olup yeni mandacılığa boyun eğer mi?

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.