*** ”Avrupalı Türklerin uyum sorunu yok”

*** ”Avrupalı Türklerin uyum sorunu yok”

ABONE OL
18:06 - 30/05/2009 18:06
*** ”Avrupalı Türklerin uyum sorunu yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Avrupalı Türklerin uyum sorunu yok” 

Göçün 50. yılı nedeniyle Ankara’da yurtdışı Türklerinden sorumlu bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi’nin yaptığı toplantıda konuşan Prof. Dr. Faruk Şen, AB sınırları içinde yaşan 5 milyon 200 bin Türk kökenli vatandaşımızın büyük ölçüde uyum sorunları olmadığını söyledi.

“Bu sorunlar özellikle politikacılar tarafından ortaya atılan ve gerçek ile bağdaşmayan sorunlardır” dedi. Sözlerine şöyle devam eden Şen, başta Almanya’da 39 bin Türk üniversite öğrenci olmak üzere Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın 55 bin çocuğu Avrupa’daki üniversitelerde okumaktadırlar.

Türk kadını son zamanda başta avukatlık ve doktorluk olmak üzere politikaya kadar birçok alanda başarılı çalışmalar yapmaktadır.

Özellikle politik açıdan AB de yaşan Türk vatandaşlarımızın 2 milyon 800 bini seçmen niteliğindedir ve bunların gücü artık Avrupalı tarafından görülmekte dedi.

7 Haziran 2009 yapılacak olan Avrupa parlametosu seçimlerinde 2 milyon 800 bin kişinin oy kullanacak olması da büyük bir gelişmedir diyen Prof. Dr. Faruk Şen  TAVAK vakfının İzmir’de yapacağı çalışmaları da anlattı.

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.