Avrupa’da bu yüzyılın en büyük mülteci krizinin yaşanabileceği uyarısında bulundu

Avrupa’da bu yüzyılın en büyük mülteci krizinin yaşanabileceği uyarısında bulundu

ABONE OL
12:22 - 03/03/2022 12:22
Avrupa’da bu yüzyılın en büyük mülteci krizinin yaşanabileceği uyarısında bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Scholz, “Kendimizi kandırmayalım, durum çok daha dramatik hale gelecek” dedi.

Rusya’nın Ukrayna`ya saldırısı üzerine başlayan savaş sonrasında Ukrayna’dan çoğu yaşlı, kadın ve çocuk yüz binlerce kişi basta Romanya, Almanya ve Polonya olmak üzere birçok Avrupa ülkesine sığındı. Birleşmiş Milletler, Avrupa’da bu yüzyılın en büyük mülteci krizinin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler yetkilileri, düzenlenen bir basın toplantısında “Avrupa’da bu yüzyılın en büyük mülteci krizine doğru gidiyoruz” dedi. Mülteci akını karşısında Ukrayna’nın tüm komşusunun sınırları açık tuttuğu ve birçok mültecinin Polonya, Macaristan, Moldova, Romanya ve Slovakya’ya geçtiğini söyledi.

Sinir kapılarında oluşan kuyruklarda ise 20 ile 60 saate varan bekleme süreleri oluştu. Son verilere göre Ukrayna’yı terk edenlerin sayısı 700 bine yaklaştı.

Ukrayna’da aralarında Kiev, Harkov ve Çernihiv’in de bulunduğu büyük kentlerde Rus saldırıları devam ediyor. Almanya’ya da birçok mültecinin geldiği, gelenlerin sayısının her gün arttığı da kaydedilmekte. Almanya başbakanı Olav Scholz, Rusya konusunda yaptığı acıklımda Alman ordusunun güçlendirilmesi için 100 milyar euroluk mali kaynak ayrılacağını açıkladı. Almanya’nın Rusya’ya karşı uzun yıllardır uyguladığı politikanın sertleşmesi dikkatleri çekti. Scholz, “Kendimizi kandırmayalım, durum çok daha dramatik hale gelecek” dedi Başkent Berlin’de geçtiğimiz günlerde Rus saldırısını protesto ve savaşa karşı yapılan protestoya yarım milyonu aşkın insan katildi.

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen Avrupa’da bu yüzyılın en büyük mülteci krizinin yaşanabileceği uyarısında bulundu. | Ukrayna Haber haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Avrupa’da bu yüzyılın en büyük mülteci krizinin yaşanabileceği uyarısında bulundu. | Ukrayna Haber haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.