Avrupa´da bir çok ülke kapanmayı gevşetiyor

Avrupa´da bir çok ülke kapanmayı gevşetiyor

ABONE OL
10:52 - 30/04/2021 10:52
Avrupa´da bir çok ülke kapanmayı gevşetiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ülke ülke gevşetmelerin listesini verelim:

Avusturya

19 Mayıs´tan itibaren restoranlar, oteller, sahneler ve spor kurumları yeniden kapılarını açabilecek. Yetkililer, virüse karşı koruma konusunda girmeden önce yapılacak olan testlere güvenecek. Etkinlikler için dışarıda 3 bin kişi ve iç mekanlarda 1,500 kişilik bir kısıtlama uygulanacak. Halkın 16 yaşından büyük olan kısmının yüzde 28´i en az ilk aşı dozunu almış durumda.

Belçika

Bu Pazar gününden beri daha önce sert bir kapanmayı uygulamış olan Belçika´da dükkanlar yeniden açıldı, kuaförler de çalışmaya başladı. Açık havada 10 kişi maske kullanarak bir araya gelebilir. 8 Mayıstan itibaren restoran ve barlar aylardan beri ilk defa açabilecek ve gece çıkma yasağı kaldırılacak. Belçika´da her üçüncü yetişkin kişi en az bir kere aşılanmış durumda.

Danimarka

Danimarka´da dükkanlar çoktan beri açıldı ve sokaklar cıvıl cıvıl. Cafe, restoran ve barlar bir haftadan beri içeride müşteri kabul edebilir, fakat bunun için misafirler App yoluyla negatif test, aşılanmış olma durmu va da virüsten sonra iyileştiklerini göstermek zorunda. Halkın yüzde 22´si en az bir kere aşılanmış durumda.

Fransa

Şimdilik bir gevşeme yok, fakat durum müsaade ederse Mayıs ayı içerisinde bazı hafifletmeler gelebilir.

İngiltere

İngiltere uzun ve sıkı bir kapanmadan ve iyice ilerlemiş bir aşı kampanyasından sonra virüsü büyük ölçüde yenmiş durumda. Halkın yarısından fazlası en az bir kere aşılanmış durumda. O yüzden restoran ve barlar açık. Fakat şimdilik iç mekanlarda yapılan buluşmalar ve yurtdışına yapılan seyahatler en az Mayıs´ın ortasına kadar yasaktır.

İtalya

İtalya, gevşetmeleri yer yer duruma göre uygulamaktadır. Vaka sayıların düşük olduğu şehir ve bölgelerde restoran ve barlar akşamları bile dış mekanlarında misafir kabul edebilir. „Sarı bölge“ denilen yörelerde müzeler ve sinemalar bile açıktır. 1 Haziran´dan itibaren restoranların iç mekanlarının da açılması bekleniyor ve 2 Haziran´da turizmdeki yaz sezonun açılması da düşünülüyor.

Malta

Malta, 10 Mayıs´tan başlayarak restoranları açıp misafirlerin içeride de hizmet görmeleri de planlanıyor. Malta, 1 Haziran tarihinden itibaren uluslararası turistleri de kabul edecek. Halkın yüzde 40´ı aşılanmış durumda ve Malta, aşısı tam olan turistleri şartsız olarak kabul edecek. (Tourexpi) Resim: AA

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.