*** Avrupa Urfalılar Derneği kuruldu

*** Avrupa Urfalılar Derneği kuruldu

ABONE OL
00:35 - 16/06/2019 00:35
*** Avrupa Urfalılar Derneği kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Avrupa Urfalılar Derneği kuruldu

Almanya’nın Hamburg kentinde Avrupa Urfalılar Derneği kuruldu

Hamburg’un Wandsbek ilçesindeki "Urfa Mangalkeyf" adlı restoranda düzenlenen toplantıda, Avrupa Urfalılar Derneğinin tanıtımı yapıldı.

Derneğin başkanlığına Mehmet Emin Süzen seçilirken, başkan yardımcıları da Ali Coşkun ve Fethi Bozkurt oldu. Derneğin saymanlığına Sedat Çevik, basın sözcülüğüne Emin Hocaoğlu, halkla ilişkiler ve idari işlerden sorumlu yönetim kurulu üyeliğine Abdi Dağlum, kurucu üyeliğe de Ahmet Arslan getirildi.

Süzen, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez Hamburg’da Urfalıların bir dernek kurduğuna dikkat çekerek, "Urfa, tarihe ve sayısız uygarlığa ev sahipliği yapmış, kökleri derinde olan, yüzünü güneşe dönmüş bir kent. Hamburg ve Almanya’da, Türkiye’deki diğer şehirlerin ve hatta ilçelerin dahi dernekleri var. Biz Urfalılar olarak bunun eksikliğini kendi aramızda hissedip, benzer duygularla bu hasretimizi, eksikliğimizi gidermek için dernekleşme yoluna gitmeye karar verdik. Artık bundan böyle bir sivil toplum örgütlenmesi olarak Urfalıların da bir derneği var" diye konuştu.

avr-urf-dern-kur-b.jpg

Hamburg ve Urfa şehirlerinin kardeş şehir olması için çalışmalara ağırlık vereceğini kaydeden Süzen, "Kısacası Avrupa-Urfa hattının temellerini atacağız. Hem tarihsel, hem de kültürel bağlamda her Urfalı, hatırı sayılır bir mirasın ve sorumluluğun sahibidir. Bu sorumluluk çerçevesinde derneğimiz, uzakta bulunan şehrimizi ve tüm kültürel değerlerini tanıtmak ve yaşatmak amacını ilke edinmiştir. Böyle bir zenginliği diğer uluslarla da paylaşmak, sosyal, kültürel ve ticari anlamda şehrimizi Avrupa’da tanıtmak istiyoruz" dedi.

Süzen ayrıca, derneği Avrupa’da yaymak ve Urfalıları tek çatı altında toplamak istediklerini kaydetti.

Dernek üyeleri daha sonra hep birlikte Urfa türküsünü söyledi. (aa)

Süheyla KAPLAN – Hamburg 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.