*** Attila Durak’ın ebru-fotoğraf sergisi açıldı

*** Attila Durak’ın ebru-fotoğraf sergisi açıldı

ABONE OL
00:42 - 16/06/2019 00:42
*** Attila Durak’ın ebru-fotoğraf sergisi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Attila Durak’ın ebru-fotoğraf sergisi açıldı

Türk-Alman Dostluk Federasyonu’nun Kültür Bakanlığı ile İstanbul’daki Heinrich Böll Vakfı desteği ve Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude himayesinde, 2010 Türk-Alman Kültür Haftaları programı çerçevesinde Attila Durak’ın ebru-fotoğraf sergisi Münih Kültür Sarayı’nda açıldı

Türkiye’nin kültür çeşitliliğini sanatçı Attila Durak’ın fotoğraflarıyla yansıtan serginin açılışına, Muavin Konsolos Lale Avcı, Şehir Meclisi Üyeleri Dr. İnci Sieberle, Yaşar Fincan ile Alman ve Türk sanatseverler katıldı.

Münih Belediyesi Kültür Hizmetleri Daire Başkanı Dr.Hans-Georg Küppers açılışta yaptığı konuşmada, kültürler arası mübadeleye önem veren Münih’te açılan ve Türkiye’nin renkli farklı kültürlerini ”ebru” sanatıyla gözler önüne seren serginin, güzel sanatların toplumları birbirine yaklaştırmakta oynadığı rolü gösterdiğini söyledi.

Serginin tanıtımının yapıldığı kitapçıkta da sanatçı Attila Durak’ın, "Anadolu’nun tarihinde her birinin ayrı yeri olan kültürel çeşitliliğin bir ayrışmayı değil, ahenk içinde, yakınlaşma sürecinde insanları mutlu kıldığı" sözlerine yer verildi ve Durak’ın eserlerinde, gezdiği yörelerdeki gözlemlerini aksettirdiği belirtildi. (aa)

munih-at-dur-serg-b.jpg

Orhan TİNENGİN – Münih 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.