DOLAR

32,3489

0.27%
EURO

35,1604

0.04%
ALTIN(gr)

2.308,68

1,38%
BİST 100

9079.97

1,38%
ATSO Antalya’da akaryakıt tanker hacim ölçek kabı sorununu çözdü

ATSO Antalya’da akaryakıt tanker hacim ölçek kabı sorununu çözdü

ABONE OL
09:43 - 13/10/2021 09:43
ATSO Antalya’da akaryakıt tanker hacim ölçek kabı sorununu çözdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) akaryakıt taşıyan araçların ölçümlerinin yapılması için gerekli olan ‘’Hacim Ölçek Kabı Ölçüm Cihazı’’ temin ederek akaryakıt araçlarının ölçüm yaptırmak için Manisa’ya giderek zaman kayıplarının önüne geçilmiş oldu.

ATSO Başkanı Davut Çetin, 14.Grup (Akaryakıt ve gaz ürünleri) Meslek Komitesi’nin önerisi ile Antalya akaryakıt sektörü için önemli olan Hacim Ölçek Kabı Ölçüm Cihazının alındığını bildirdi. Çetin, ATSO olarak sektörlerden gelen talepler üzerine üyelerinin avantajlarına olacak her konuda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

ATSO tarafından alınan ve akaryakıt taşıyan araçların ölçümlerinin yapılması için gerekli olan Hacim Ölçek Kabı Ölçüm Cihazı imzalanan anlaşma ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bölge Müdürlüğü’ne teslim edildi. Böylece sektör mensupları ilgili ölçümleri yaptırmak için Manisa’ya gitmek zorunda kalmayacak.

ATSO Başkanı Davut Çetin, cihazın Antalya’da kullanılmasıyla akaryakıt sektörünün bir maliyetten kurtulduğunu belirtti. Çetin, şunları kaydetti.

“Cihazı alıp ilimizde hizmet vermesini sağlamak akaryakıt sektörümüz için önemli bir destek oldu. Sektördeki üyelerimiz bu cihaz Antalya’da olmadığı zamanlarda Manisa’ya gitmek ve ölçümünü bu şehirlerde yaptırmak zorunda kalıyordu. Bu durum firmalarımız için hem iş kaybına hem de ek masrafa sebep oluyordu. Cihazın Antalya’da hizmet vermeye başlamasıyla birlikte artık yakın illerdeki tankerler de tasarruf sağlayacaklar. Bu uygulama ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz.”

Sektöre 2 milyon liralık destek

Hacim Ölçek Kabı Ölçüm Cihazının Antalya’da hizmete girmesiyle her yıl yaklaşık 500 tankere hizmet vermesini beklediklerini ifade eden Çetin, “Antalya ve bölge illerdeki akaryakıt sektörü temsilcilerimiz TSE’ye teslim ettiğimiz cihaz sayesinde yıllık en az 2 milyon lira gibi bir yükten kurtulmuş olacak” dedi.

TSE Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş, ATSO’nun yalnızca Antalya’ya değil yakın çevredeki illerin tüm istasyon bayileri ve nakliyat şirketlerine de büyük bir katkı sağladığını söyledi. Demirtaş, şunları kaydetti.

‘’Hacim Ölçek Kabı ile günde yaklaşık 7 tankere kadar hizmet kapasitemiz var. Burada muayenesi yapılan tankerler bir problem çıkması halinde ayarlarını yaptırıp tekrar muayene girecek. Bugüne kadar bu işlemi yapmak için bölgemizdeki araçlar Manisa’ya gitmek zorunda kalıyorlardı. Cihazın Antalya’da olması ile birlikte artık çevre illerimiz de bu hizmeti TSE’nin Antalya Ölçüm İstasyonu’ndan yaptırabilecekler.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.