ATGB’den kınama: Ahmet Demir’in yanındayız, Sarıkaya ve Şahin istifa

ATGB’den kınama: Ahmet Demir’in yanındayız, Sarıkaya ve Şahin istifa

ABONE OL
22:34 - 20/12/2021 22:34
ATGB’den kınama: Ahmet Demir’in yanındayız, Sarıkaya ve Şahin istifa
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB) yayınladığı basın açıklamasında “Bir basın emekçisine milyonlarca insanın önünde atılan bu tokat, hepimize atılmış bir tokattır: Ahmet Demir’in yanındayız, Sarıkaya ve Şahin istifa etmelidir!” ifadesine yer verdi.

Avrupa’da görev yapan Türkiye kökenli gazetecilerin basın açıklaması şöyle:

Avrupa’da görev yapan Türkiye kökenli gazeteciler olarak, en fazla gazetecinin hapishanede olduğu, medya emekçilerine yönelik saldırıların adresi olan Türkiye’de meslektaşlarımızı ezen, aşağılayan, sindirmeye çabalayan zihniyeti her geçen gün daha derin bir endişe ve üzüntü ile izliyor, yaşananları kınıyoruz.

Son olarak basın emekçisi Ahmet Demir’i tokatlayan Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya ve bu aşağılayıcı şiddete sesini çıkarmayan Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’i kınıyor ve ikisini de derhal istifaya davet ediyoruz.

Muharrem Sarıkaya sadece Habertürk’ü temsil etmiyor, tüm Türk medyasını temsil ediyor.

Onun yaptıklarına sessiz kalan politikacı Fatma Şahin de Türk siyasetini temsil ediyor.

Sarıkaya’nın özrünü kabul etmeyen medya çalışanı, ses teknikeri, kameraman ve muhabir  Ahmet Demir’in yanındayız. Ne Sarıkaya’nın ne de Şahin’in özrü kabul edilebilir. Özür kabul etmiyoruz. Gitmelidirler, “işlerini” bırakmalıdırlar. Çünkü bu sahneler, özürle geçiştirilemeyecek kadar ağır unsurlar içeriyor.

Muharrem Sarıkaya’ya hukuki işlem yapılmasını bekliyoruz. En azından her vatandaşın eşit olduğu, hukukun üstünlüğü ilkesi esas alınan ülkelerde böyle kanıtlanmış sahneler sonrasında hukuk işletilir.

Öte yandan aralık-ocak ayları arasındaki dönemde gazeteci, bilim insanı, hukukçu ve insan hakları savunucularıyla yapılan anketlere dayandırılan, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün 2021 yılı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ne göre Türkiye listede yükselme kaydetti. 2020’ye göre bir sıra yükselen Türkiye 180 ülke arasında 153’üncü durumda.

Basın ve ifade özgürlüğüne saldırıları, medya çalışanlarının, basın emekçilerinin zulüm görmesi, ne yazık ki, sadece Avrupa’da görev yapan Türkiye kökenli gazeteciler değil, tüm dünyadaki meslektaşlarımız, insan hakları savunucuları, aydınlar tarafından da kaygıyla izleniyor.

Biz ayaklar altına alınan medyamızın içine düştüğü tabloyu kınamaktan, buna yol açanlar adına utanmaktan ve haklı mücadelelerinde yanlarında olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Ankara’nın egemenleriyle sıkı fıkı medyanın “muhtemelen dolara endekslenmiş” bol maaşlı yöneticilerinin yaptıklarını yakından izlemeyi de sürdüreceğiz.

Çok küçük paralarla yaşama tutunmaya çalışan Ahmet Demir’lere egemenler adına atılan bu tokat, tüm basın emekçilerine atılmış bir tokattır. Konunun takipçisiyiz!

Üyelerimiz, bu tokat sahnesini “İşte rejimle iyi geçinen medyanın personel politikası” diye yakınlarındaki tüm Batılı gazeteci dostlarına bildirmelidir ve bunun Türk medyasını simgelediğinin de altını çizmelidir.

Sosyal medyada milyonlara ulaşan bu sahne, bizim değerlendirmemizin altını yeterince dolduruyor. Yaşanan, ortada.

Tekrarlayalım: Sadece yandaş ve candaş medyaya değil, maalesef muhalif bazı kesimleriyle de tüm Türk medyasına bu Muharrem Sarıkaya zihniyeti egemendir.

Üyelerimizi ve dostlarımızı bu kirli sahneyi yaymaya ve tartışmaya çağırıyoruz.

Muharrem Sarıkayalardan Türk medyası, Fatma Şahinlerden de Türk politikası kurtarılmalıdır. Bu zihniyet etkisizleştirilmelidir.

Takipçisiyiz!

Utanıyoruz!

ATGB Yönetim Kurulu”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.