ATGB Yeni Yöneticilerini Seçti

ATGB Yeni Yöneticilerini Seçti

ABONE OL
20:32 - 31/10/2022 20:32
ATGB Yeni Yöneticilerini Seçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk gazetecilerin meslek örgütlenmesi olan Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB), 8’inci Olağan Genel Kurul toplantısını yaparak yeni yöneticilerini belirledi.

Genel Kurul öncesi Ozan Şah Turna’ya onur üyeliği belgesi takdim edildi.

Frankfurt Halkevi toplantı salonunda yapılan genel kurulun Divan Başkanlığı Yıldız Akalın, yardımcılıklarını Hasan Arslan ve Şirin Ağdaşan yaptı.

Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen ATGB üyeleri tüzüğünün bazı maddeler ile vekaletle oy verme konusunda görüş ayrılıkları nedeniyle tartışma yaşasa da, yeni yönetime aday olan isimler açık oylama ile seçilerek onaylandı.

ATGB’nin yeni yöneticileri şu isimlerden oluştu:

– Recai Aksu (Başkan)

– Erdinç Utku (2.Başkan)

– Erdoğan Karayel (Genel Sekreter)

– Egemen Cantürk ve Sadık Karslı (Halkla ilişkiler)

– Ufuk Evla Bostan ve M. Sefa Doğanay (Sayman)

Yedek Üyeler:

– İlhan Baba

– Ozan Şiar Ağdaşan

– İrfan Ergi

ATGB`nin yeni yeni yöneticileri yapılan seçim sonunda eski yönetimden bazı üyeler ile yeni yöneticiler hep birlikte fotoğraf çektirdi.

Yeni Başkan Recai Aksu, “Bir tek haberi tekzip olmayan bir gazeteci olarak burada aldığım sorumluluk büyük. ATGB, hiçbir örgütün, hiçbir siyasi partinin yeri değildir ve Avrupa’daki gazetecilerin bir araya geldiği en güçlü mesleki örgütlenme kuruluşudur. Tüzük kurultayına gidip, var olan tüzükte gereken değişiklikler ve yenilenmeler yapılarak 7-8 ay içinde 285 üye gözüken üye konusu netleştireceğiz. Amacımız can cana, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde çalışmalarımızı hızlandırmak, önemli konularda kararlar alıp açıklamalar yapmak ve yeni projelere imza atmak için varız” dedi.

Başkan Vekili Erdinç Utku ise, “Genelde öne çıkmayı sevmeyen, mutfakta kalmayı ve iş yapmayı tercih eden biriyim. Şimdiye kadar hep tiyatroyu yeğlemiş, çocuklara ve gençlere tiyatro yaptırmanın önemini vurgulamış ve son zamanlarda diğer sivil toplum örgütlerinde yapılan önerilere hayır demiş, hiçbir göreve talip olmamıştım.
Ülkede basın ve ifade özgürlüğünün içinde bulunduğu son durum ve özellikle sansür yasası ve karartma kararları sonrası önerilere ARTIK hayır diyemedim. Önceki Başkan Işın Ertürk ve yeni Başkan Recai Aksu başta olmak üzere beni yönetime öneren herkese ve seçen üyelere teşekkür ediyorum. Basın özgürlüğü sorununa dikkat çekmek en önemli önceliğim olacak” dedi.

Genel Kurul’un hemen ardından Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde Ozan Şah Turna, ATGB üyesi Sayın Ozan Şiar Ağdaşan, kızları Şirin Ağdaşan sazları ve türküleri esliginde kısa bir dinleti ile programa renk kattılar.

ha-ber.com/İlhan Baba-Frankfurt
Fotoğraflar: Sadık Karslı
Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Yunus Uslu

    Tebrikler!
    Umariz Avrupa’da yasayan ve Turkce konusan butun insanlarin okuyabilecegi bir gazete yaratmaniz ve yasatabilmeniz dileklerimizle.
    Gazetelerin en onemli egitim araclari oldugunu hatirlatmak isteriz.
    Gunun turkusu Sivastan: “Su sazima bir duzen ver.”
    Selamlarimla,

    Yanıtla
    +0
    -0