ATGB, Sivaslı Canlar Derneği’nde buluştu

ATGB, Sivaslı Canlar Derneği’nde buluştu

ABONE OL
12:58 - 13/10/2020 12:58
ATGB, Sivaslı Canlar Derneği’nde buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ATGB (Avrupa Türk Gazetecileri Birliği) ve Sivaslı Canlar Derneği Berlin’de bir araya geldi.

Avrupa Türk Gazetecileri Birliği, 2002 yılından beri örgütlenme çalışmalarına hızla devam eden ve gittikçe büyüyen bir kuruluş.

Uluslararası gazeteciliğin gerekliliklerinin yerine getirilmesi ile bu alanda emek veren meslektaşlarını düzenli bir dayanışma çatısı altında topluyor.

Her ayın ikinci Pazartesi günü basın mensupları ile bir araya gelen ATGB’nin Ekim 2020 buluşma noktası ise Berlin’in Neukölln semtinde bulunan Sivaslı Canlar Derneği oldu.

ATGB Berlin Temsilcisi Ali Yıldırım günün açılış konuşmasını yaparak, gazetecileri birliğin Ekim ayı gündemine dair bilgilendirdi. Ardından Sivaslı Canlar Derneği Başkanı Cemal Boyraz, derneklerinin misyonu ve vizyonunu Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal ve Hacı Bektaşi Veli gibi tarihi-kültür sembolleri üzerinden anlattı. “Derneğe üye olmak için Sivaslı olmak gerekmez ancak insana dair belirli bir amacı savunmak her zaman ortak nokta olacaktır.” diye ekleyen Boyraz, en büyük hedeflerinin insanları hak ve hukuk açısından eğitmek olduğunu belirtti.

Başka dernekler ve enstitüler ile ortak çalıştıkları projelerden de söz eden Cemal Boyraz, Neukölln Ilcesi Genclik Dairesi`nin  desteklediği “Koruma Aile Projesi” ve kendi başlattıkları Offenes Neukölln, Donaukiez Komşu Buluşmaları Projeleri’ni (Donaukiez Nachbarschaft Treff) bir kez daha detaylandırdı.

Projelerin insanların seslerini duyurması yönünden faydalı olduğunu, aynı zamanda yabancıların önyargılarını azaltmak amacıyla da bu tip projelerin geliştirilmesinin şart olduğunu ifade etti. “Yönetim Kurulu’nun yarısı kadın arkadaşlarımızdan oluşuyor. Başarımızı onlara borçluyuz.” diye belirten Cemal Boyraz, kadın dernek yönetim üyeleri olan Nazlı Şahin ve Şirin Polat’a emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmanın ardından ise birlik Berlin’de sanat hayatına devam eden Cem Çelebi’yi ağırladı. Müzik serüvenine 6 yaşında bağlama çalarak başlayan Çelebi, ilköğrenimini ve liseyi Fatsa ‘da tamamladıktan sonra 1994’te İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü ‘nü kazandı. Bu tarihten itibaren yurtiçi ve yurt dışında pek çok etkinlikte Türk Halk Müziğini temsilen icracı ve eğitimci olarak görev aldı.

Çelebi’nin söylediği türküler ile kulaklarının pası silinen basın mensupları, pandemi sürecinde biraz olsun moral buldular.

ha-ber.com/ Ayşegül Aşkım Tezcan

Fotoğraflar: Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.