ASKIDAKİ TÜRKİYE

ABONE OL
22:16 - 24/10/2020 22:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
  1. Yüzyılda Alman Kralı Frederick, yaptıracağı sarayın sınırları içinde kalan bir değirmeni, değerinden bile fazla paraya vermeyen değirmenciye kızıp, değirmenin yıkılması emrini verdiğinde değirmencinin:

‘’Berlin’de mahkemeler var!’’ Sözü üzerine Kral, yıkılma emrini geri almak zorunda kalmıştı.

Türkiye’de Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sancılı dönemlerinde kurulan İstiklal Mahkemeleri, Atatürk’e suikast davasında bile hükümete, siyasilere rağmen adil kararlar vermişti.

Cumhuriyet Türkiye’sinde, ilk kez ABD Projesi olarak iktidara getirilen AKP döneminde, birçok değerler yanında, hukuk hiç bu kadar ayaklar altına alınmamıştı.

ABD’de güven altına alınan Gülen ile ortaklık döneminde, sahte delillerle, kumpaslarla TSK’yı, Medyayı, Aydınları saf dışı etmekle kalmayıp toplama kamplarında tutsak edilmeleri yanında, ölümlerine neden oldular.

15 Temmuz gölgesinden sonra AKP ve Lideri 20 Temmuz’da muhalefetin saflığından da yararlanarak   Parti Darbesi yaptıktan sonra, koltuğunu Akşener’e kaptırmaktan kurtardığı Bahçeli’yi saflarına aldı.

Artık kumpaslara, sahte delillere gereksinim duymadan yargıyı, hukuku askıya aldılar.

Biat etmeyenler, FETÖ damgasıyla hayatı kayar oldu. Fetö ’nün maskesini düşürenlerse; Fetöcü olmamakla birlikte, Fetö ’ye yardım ve yataklıktan…’’ tutuklanmalarına…. Dönemi başlatıldı.

Dün Fetö hasretinden yananlar buhar olup saraya harem ağası oldular…

AKP Genel Başkanı, her eleştiriye ağza alınmayacak hakaretler etmekle kalmıyor, eleştirenler hakkında hakaret davaları açıyor.

AYM- Danıştay- Yargıtay- YSK gibi yüksek yargı hâkim ve savcılarının çoğunu kendisi, kalanları da TBMM’de AKP-MHP çoğunluk oylarıyla yine yandaş hâkim ve savcılar seçiliyor.

Bin beş yüz den fazla AKP’nin il-ilçe yönetimlerinde görevli avukatları yargı geleneğinde olmayan (teamüllere aykırı) oldu-bittiyle hâkim ve savcı kadrolarına atanarak siyasal iktidarın militanı olarak atanarak, yargı bağımsızlığını ortadan kaldırdılar.

AYM, ender olarak doğru bir kararla Enis Berberoğlu lehine karar verince ‘’Erdoğan’dan hesap sormazsam namussuzum!’’ diye yemin eden Devlet Bahçeli; ‘’AYM kapansın’’ derken, Süleyman Soylu, AYM Başkanını tehdit etmekten çekinmiyor…

Enis Berberoğlu’nun lehine olan AYM kararına karşı direnerek, AYM kararını reddederek, Anayasayı bile ihlal eden 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akın GÜRLEK, 2017 yılında da SÖZCÜ Gazetesi yazar ve çalışanlarına hapis cezası veren İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına geçici olarak atanmıştı.

İki ayrı mahkemenin iki ayrı kararı veren hâkimin Akın Gürlek olması ile:

‘’Türkiye’de yeni bir siyaset-hukuk ilişkisi tartışması başlattı ‘’ (*1)

Yargının siyasallaşması ile yandaş gazeteler, gazeteciler hedef göstermesiyle yargı harekete geçmekte gecikmiyor.

Bir zamanlar, FETÖ emrindeki AK-İT, hedef gösterdiğinde savcılar, aydınlar katlediliyordu, şimdi namussuzluğu inanç olarak yutturuyorlar.

Pelikancılar, talimat veriyor, yargı tutukluyor.

Adalet Bakanını bile tehdit edebiliyorlar.

1868 de Hilali Ahmer, 1923’te Kızılay Afet günlerinde, savaşlarda, yoksulun, muhtaçların can simidi iken devri AKP döneminde hırsızın, yolsuzun vurgun kapısı oldu.

Emekliler için biriktirilen para, AKP’nin seçim kazanması için rüşvet olarak dağıtıldı.

15 Temmuz’da öldürülen yurttaşlar için toplanan paralar, sarayın masrafına aktarıldı.

Referandumda kaybederken militan hakimlerce tersyüz edilerek Halk İradesi askıya alındı.

Saray üstüne saray, sayısız uçaklar, lüks arabalar, yandaşa devlet malı sebil.

Kasa tamtakır, satacak devlet malı kalmadı.

Dışarıda Suudiler, Birleşik Arap Krallığı, Sudan, Mısır, Cezayir, Fas ona güvenmiyorlar.

Hepsi İsrail saflarında yer aldılar…

Ömer El Beşir’den sonra tek İhvancı kendisi kaldı.

Tek umudu, her fırsatta tehdit eden, hakaret eden Trump’un tekrar seçilmesi…

Aşı yok, ilaç yok, vatandaşa bir maskeyi bile veremezken yargıyı sopa gibi kullanarak iktidarda kalmayı düşünüyor.

Aslında muhalefet sıkı dursa bir fiskelik canı kalmış durumda

Bahçeli askıda ekmekle fare avına çıkadursun

Aslında Türkiye askıda…

Yıldız AKALIN

 

 

(*1)

-CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 9 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

 

-Müzisyen Attila Taş’ı, gazeteci Murat Aksoy’u tutukladı.

 

-Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun yazdığı ‘’Mahrem Kitabında; SÖ adlı 15 yaşındaki kıza 84 kişi tarafından tecavüz edilmesine dair dosyanın FETÖ’ cüler tarafından nasıl kapatıldığını anlatan haberleri yasaklattı.

 

-Selahattin Demirtaş’ı “silahlı terör örgütü propagandası yapmak ’tan 4 yıl 8 aya, Sırrı Süreyya Önder’i de 3 yıl 6 aya mahkûm etti.

 

-Aralarında ÇHD Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu tutuklu 17 avukat hakkında başka bir hakimce tahliye kararı verilmişken, İstanbul 37. ACM Başkanlığına atanınca avukatları 11 ila 18 yıl arasında ceza verdi.

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.