ASIL HEDEF: ATATÜRKSÜZ TÜRKİYE!

ABONE OL
12:13 - 14/08/2022 12:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ergenekon Kumpasında tutuklanan teğmen Mehmet Ali Çelebi,   CHP yönetimince -popülist bir kararlamilletvekili seçilmesini hazmedemedi.

Kendisi gibi vefayı İstanbul’da bir semt sanan Muharrem İnce’yle;  AKP ve MHP’nin ortaklaşa ABD’nin ve Avrupa Kapitalizminin ‘’Atatürksüz bir Türkiye’’ BOP Projesine dolaylı katılmaları garipsenmişti.

M Ali, oyunu daha açık oynamak isteyerek ilişki kurduğu 11 Parti arasında AKP’ye geçmeyi tercih aşamasında olduğu ortaya çıkınca, bir zamanların renkli siyasetçisi Osman Bölükbaşı’nı anımsadım.

Osman Bölükbaşı,  hazır cevap, nükteci bir kişiliğe sahip ve Millet Partisi (MP) Genel Başkanı iken 1954 seçimlerinde Kırşehir’de oyların neredeyse tamamını kazanınca DP Kırşehir’i ilçe yapmıştılar.

MP’den istifa edip başka patiye katılan bir milletvekili için meclis konuşmasında; ‘’bu milletvekilinin şerefi-namusu tartışmalı konumdadır!’’ Demesi meclisi karıştırınca, Bölükbaşı:

Partisinden aday olup, seçildikten sonra partiden ayrılırsa ya da başka partiye geçerse milletvekilliğinden de istifa edeceğine namusu ve şerefi üzerine yemin ettiği bir noter onaylı yazılı sözleşmeyi Meclise sununca bir yaptırım uygulanamadı.

*******

Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi olgusu CHP yönetimlerinin bilerek ya da Erdoğan’ı küçümseyerek önünü açması, o dönem CHP yönetiminin aymazlığı elbette unutulmayacaktır. 

Dün şeytan, darbeci ilan edilen Birleşik Arap Emirliği BAE ‘’ver doları al istediğin yeri’’ denilerek Velinimet mertebesine yükseltildi. 

İstanbul’da Erdoğan’ın Müslüman Biraderler kardeşliği Kaşıkçı’yı, konsoloslukta kıyma haline getirilip, fırınlarda kavrulup özel paketlerle Suudi Arabistan’a götürülmesi Erdoğan’ı çok öfkelendirdi.

Tüm dünya, Şahsım Devleti’nin Suudi Arabistan’a sefer emrini beklerken:

Yargı dosyası, ses kayıtları, dolar karşılığı Suudi Devletinin adaletine teslim edildi.

AKP, yoksullukla boğuşan vatandaşın öfkesinden sokağa çıkamayacak konumdayken, Alevi Cemevlerine, bir meczubun tek adamlık saldırı senaryosu Erdoğan’da Alevi sevgisini depreştirdi!

Her seçim kaybı ardından; ‘’Kürt Açılımı’’,  ‘’Reyhanlı katliamı’’,  ‘’Apo’dan mektup’’  -Reisin haberi olmadığını yerseniz- ‘’TRT’de Osman Öcalan Şovu’’ Bahçeli’nin desteğiyle sahnelenmişti.

Fakat Kürt seçmen yemedi, on bin oy farkını sekiz yüz bine çıkararak İstanbul’u AKP’den kurtardı.

Umutlar tükenmez denildi, Hüseyin Gazi Cemevini ziyaret kararı alındı.

Meğer bu gezi programı bir hafta önceden AKP’li belediyeler ve il başkanlığınca ziyaretler yapılarak cem evinde tadilat yapıldığı, ibadet alanı yeniden düzenlenerek; Atatürk-Hz. Ali-Hacı Bektaş-ı Veli portreleri yan duvara taşınarak, Dedenin Post Makamına Erdoğan oturtulacaktı, oturtturuldu da.

ABD’nin ve AB’nin, Türkiye’de; birçok deneyimli, sağcı, İslamcı siyasetçiler varken eğitimi, diploması bile şaibeli birini BOP Projesinin en önemli uygulayıcısı olarak desteklemeleri rastlantı değildi.

Proje Ne idi? Atatürk Türkiye’si gerçek İslam’a zerre benzerliği olmayan uydurulmuş bir siyasal İslamcı Mollalar-Irkçı Mafya kalıntılarıyla 1919-1923’ün öcünü almak yanında Türkiye’nin Model ülke olması engellenecekti.

Bu hedefe varmak için ABD destekli Gülen ortaklığı, Ergenekon kumpasıyla aydınların, demokratların saf dışı edilmesi süreci başlatılmıştı.

29 Ekim 2004 te Roma’da AB Anayasası imza töreninde Türkiye-Romanya- Bulgaristan aday ülke olarak Türkiye adına başbakan Erdoğan Papa 10. İnnekenza’nın heykelinin altında imza atmıştı.

ABD’de Siyonist bir örgütten ‘’Yahudiliğe en iyi hizmet eden devlet adamı ödülü’’ bile alınmıştı.

Şimdi, son umut, bulunabilirse düşkün Alevi gazeteci, işadamı, makam düşkünü çakma Bektaşiler…

Ama unuttuğunuz öylesine ibretlik gerçekler var ki!

Ya bilmiyorsunuz ya da o kesimi çıkarı için seni; peygamber, evliya, hatta Tanrı yerine koyanlarla aynı kefeye koyma yanılgısına kapılıyorsunuz.

Onlar,  bir gecede kırk bin Alevi’yi katleden Sultan Selim’i, Sivas’ta, Maraş’ta, Çorum’da yakılan canları unutur sanıyorsan yanılıyorsun.

Kurtuluş’tan önce Hacı Bektaş’a giden Mustafa Kemal’e özenerek son çare siyasi yaşamında bir kez bile gitmek -şöyle dursun- bir nezaket selamı bile göndermediğin Hacı Bektaş’a giderek Alevileri kandıracağını sanman bile büyük bir çelişki.

Mustafa Kemal, Anadolu’da kongreleri yapmadan önce Hacı Bektaş’a giderek Kurtuluş Savaşına destek istemişti.

Siz ise oraya bilimi, demokrasiyi, hatta İslam dışı saydığınız Aleviliği size paspas olmaları için gidiyorsunuz.

Yemezler!

Ne yaparsanız yapın, sizin için yolun sunu göründü!

Alevi’si, Sünni’si, Hristiyan’ı Musevi’si, her kökenden demokrasi sevdalısı yurttaşlar

İlk seçimde demokrasi inancıyla sizi sandığa gömecekler-

Hukuktan bir milim uzaklaşmadan…

Yıldız AKALIN

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.