ARTVİN KENTİMİZ VE FAİR-PLAY

ABONE OL
00:06 - 04/12/2022 00:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alışılmışın dışında yaşadığımız bir Futbol dünya şampiyonası ve bu şampiyonadaki olağanüstü sürprizlerle dolu sonuçları izlemeye devam ediyoruz.

Almanya gibi bir Futbol devi ülkesinin birinci turda evine dönmesi sanırım bu şaşkınlığın en önemli sonucu idi! Ama daha ne sürprizler yaşayacağız bekleyip görelim derim. Bu arada benim için, en büyük bir sürpriz ise ülkemizin en uç noktasındaki kentlerinden biri olan Artvin’de TMOK sinin düzenlediği Fair-Play Kervanına davet edilip bir sunum yapmamdı

Bir şehir düşünün; Doğası Kanada’ya, coğrafyası İzlanda’ya ve yaşamı adeta uzaydaymış gibi hiç kirletilmemiş bir çevreye, insanları da fair-play kurallarında olduğu gibi iyiye-doğruya-güzele sahip, adeta bir rüyalar ülkesine benzesin ve size sorsalar bu kent neresidir diye? Hiç düşünmeden Artvin derim.

Bu yazıma, özellikle ilgi ve alakalarından dolayı; Artvin Valisi sayın Yılmaz Doruk’a, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Atakan Öztürk’e, BESYO Müdürü Prof. Dr. Sinan Güner’e, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet İrfan Kurudirek’e, Dr. Öğr. Üyesi Gamze Ünaldı’ya, Ar. Gör. Büşra Erul’a, Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran’a şükranlarımı sunarak başlamak istiyorum.

TMOK Fair-Play kervanı ile ilk kez bir kent ve bir üniversite etkinliklerine katıldım, iyi ki katılmışım ve iyi ki bu kadar fazla dost insanla karşılaşma şansını yakalamışım. Bu kervanın 66.cısının yapıldığı ve daha 81 kentin tümünde böylesine etkinliklerin yapılacağını duymak beni son derece mutlu etti! Neden mi? Ülkemizin en uç köşesinde yaşayan bu güzel insanlarla birlikte olma şansını yakalamak, onları tanımak ve onlara bir şeyler katmak ve onlardan çok şey öğrenmek muhteşem bir şeydi ve bu durumu yazıyla, duygularla anlatılmaz adeta yaşanır! Ben ve arkadaşlarım bu durumu bu kentte yaşadık bundan eminim.

Yukarıda da belirttiğim gibi TMOK’nin Fair-Play Üniversiteler kervanı ile İyiye-Doğruya-Güzele sloganı ile Artvin Çoruh Üniversitesinin davetlisi olarak bu güzel kentimize geldik. Sırası ile Valiliği, Rektörlüğü Spor Yüksek Okulunu ziyaretimizden sonra şehrin inanılmaz güzelliklere sahip merkez ve çevresindeki yerlerde ağırlandık, güzel yerleri ziyaret ettik, yöresel ne sunulduysa tadına baktık, muhteşemdi her şey!

Artvin Sarp ve engin dağları, Çoruh nehrinin oluşturduğu kanyon ve vadileri, uçsuz ve bucaksız orman ve gölleri ile tam bir doğa cenneti olarak tanımlasak hiçte yanlış yapmış olmayız.  Yukarıda da belirtmiştim ya, bir bölümü ile Kanada’yı bir bölümüyle de İzlanda’yı anımsattı bana inanın Artvin’e gidince bu iki ülkeye gitmeye gerek görmeyeceksiniz.

Fair Play Üniversiteler Kervanı Artvin Çoruh Üniversitesi’ndeydi. TMOK Fair Play Komitesi adına panele; Fair Play Komitesi 2. Başkanı Prof. Dr. Bilge Donuk, Başkan Yardımcıları Remzi Yılmaz ve Prof. Dr. Gülfem Sezen Balçıkanlı ile Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyhan Hasırcı ve Fair Play Komisyonu Üyesi Bülent Tuncay katıldı. Komite temsilcileri panel öncesi Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Atakan Öztürk’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Fair Play Üniversiteler Kervanı, Çoruh Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Sinan Güner’in konuşması ile başladı. Panele BESYO öğrencilerinin yanı sıra Artvin Spor Lisesi öğrencileri de katıldı. Arhavi’deki mavi kart uygulaması ile UEFA ödülü alan Fikret Kadıoğlu da bir konuşma yaptı. Kısacası Artvin Kenti adeta Fair-Play ile Fair-Play ise Artvin kentiyle bütünleşmiş gibiydi. Aracınızı şehrin herhangi bir yerinde kilitlemeden emin bir şekilde bırakarak gidebilirsiniz bu güzel şehirde hiç kimse dönüp o aracı açıp herhangi bir şeyi alma ihtiyacını duymaz! Fair-Play için bundan daha güzel bir tanım olamaz sanırım! Ve ben bu güzel kentimiz Artvin’e mutlaka tekrar gideceğim.

Saygılarımla

Prof. Dr. Seyhan HASIRCI

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.