Arif Taşdelen’den Brandenburg Eyalet Başkanına mektup

Arif Taşdelen’den Brandenburg Eyalet Başkanına mektup

ABONE OL
19:45 - 16/10/2020 19:45
Arif Taşdelen’den Brandenburg Eyalet Başkanına mektup
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bavyera Milletvekili Taşdelen, ırkçılık ve Müslüman düşmanlığı yapan şirkete verilen ödülün geri alınmasını istedi ve ihalelerden men edilmesini istedi.

Geçtiğimiz günlerde Brandenburg eyaletinde aktif olan ve 2019 senesinde Eyalet hükümetinden “Meslek Eğitimi ödülü” alan bir inşaat şirketi meslek eğitimi için müracaat eden genci Müslüman olduğu için red etmişti.

Bu red’i kapalı veya gizli değil, utanmadan şirketin yöneticisi o gence Mail ile bildirdi. Yazısında onu Müslüman olduğu için işe almayacaklarını ve İslam’ın Alman Anayasası ile bağdaşmadığını yazan yönetici, dininizi yaşamak istiyorsanız geldiğiniz ülkeye geri dönün ve size orada başarılar dilerim diye hakarette bulunmuştu.

ÖNÜNE GEÇMEMİZ LAZIM

Bavyera Eyaleti Meclisinde, tek Türk ve yabancı Milletvekili olan Arif Taşdelen hakareti kınayarak, konu ile ilgili gazetemize şunları söyledi:

“Maalesef yabancılara, bilhassa Türk ve Müslümanlara karşı düşmanlık bu toplumda hızla çoğalıyor. Bunun ününe geçmez, önlemeye çalışmazsak bizden sonraki nesiller Müslüman olduklarını gizlemek zorunda kalacaklar”.

EYALET BAŞKANINA MEKTUP YAZDI

Bavyera Parlamentosu Milletvekili Arif Taşdelen (SPD), tüm Müslümanların ve Gurbetçilerin böyle davranışları kınamaları gerektiğine dikkat çekti.

Taşdelen, Brandenburg Eyalet Başkanı Dietmar Woidke’e yazdığı mektupta, bu şirkete verilen ödülün geri alınmasının gerektiğini ve bu ve bunun gibi şirketlerin Kamu İhalale’lerinden men edilmesini talep etti.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.