AR DAMARI ÇATLARSA

ABONE OL
18:40 - 28/05/2022 18:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ar damarı; insan vücudunda çatlamaya en uygunluktaki damardır.

Türkçe ’de utanç duyulacak şeyleri sıkılmadan yapan, utanmayı bırakmış kişiler :

‘’Ar damarı çatlamış!’’ Yaratıklar olarak vurgulanır.

Her dönemde ar damarı çatlamış, her katmandan kişiler olurdu.

Ama şu yaşadığımız dönem kadar fazla değildi.

Yönetimde, siyasette, ticarette, inanç katmanlarında, medya da az da olsa yargıda bu tıynette kişiler vardı.

O dönemlerde öylesi kişiler toplumun karşısına çıkmaya çekinirlerdi.

Diğer insanlar onlarla karşılaştıklarında bulaşıcı bir hastalıktan kaçarcasına onlardan uzaklaşırlardı.

AKP iktidarının, Gülen Cemaati desteğindeki kumpas dönemlerinde bu illete önce dönek Marksistler, numaracı Cumhuriyetçiler ve Neo Liberaller yakalandılar.

Medyada, bürokraside akçeli köşelerde iktidarın yolsuzluklarını aklama, kamuoyundan saklama görevleri yanında; tetikçilik, gizli tanıklık ve muhbirlik alanında sınır tanımayanlar ülkeyi neredeyse damarı çatlamışlar hurdalığına çevirdiler.

 15 Temmuz Kontrollü Darbe sonrası, tavandan tabana siyaset-ticaret- tarikat-medya-yargı hatta TSK’da yeni oluşumlar oluşturuldu.

Gülen Hocaefendi döneminin en sadık müritleri iken, darbe denemesi sonrası ar damarlarını çatır çatır çatlatarak FETÖCÜ avına çıktılar.

Dün Mekke yerine, Pensilvanya’yı Kabe sayarak resimler çektiren, kirli mendilini, teşbihlerini kutsal emanet sayan siyasetçiler, bürokratlar, gazeteciler, Pelikancılar, tetikçi muhbirler 16 Temmuz’da Ak Trol formasını giyerek azgın birer FETÖ avcısı oldular.

Hele FETÖ medyasında tetikçilik, muhbirlik,  dalında takım olmak için evlenen Nagehan ve ROK markalı Rasim Ozan Kütahyalı bu sayede Bank Asya’dan aldıkları üç milyonluk krediyi ödemekten kurtuldular mı?

Şimdilerde ağzından tükürükler saçarak spor programları yapan Rasim Ozan Kütahyalı, bir spor programında FB Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile şimdiki Başkan Ali Koç’la Kulüp yönetimi konusunda   tartışmalarını fırsat bilerek, Ali Koç’a şirin görünmek için eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için ‘’Fetöcü‘’ iftirası üzerine Ali Koç: tepki göstermiş:

‘’ Sen Aziz Yıldırım’ın adını ağzına alırken besmele çekeceksin. Sen Zekeriya Öz’ün heykelini dikmeye çalışan adamsın. Kul hakkı yedin, bu senin alnından silinmeyecek. Sen tam 3 Temmuz sonrası ne hikmetse Mehmet Baransu ile aynı dönem gazeteci olanlardansın!’’ Diyerek tetikçinin oyununa gelmedi.. 

İnsanın ar damarı çatlamaya görsün…

AKP Genel Başkanı, Kılıçdaroğlu’nun Alevi olmasını özenle vurgularken yobazlara hedef göstermesine, düşkünlerden Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu’nu NATO Ajanı ilan etmesi ile ‘’ben de varım’’ diyordu.

Süleyman Soylu DP Başkanı iken; ‘’Erdoğan’ı paçasından tutup indireceğine’’ yemin etmişken, Bahçeli’nin kanatları altında, bir bakandan çok dil ölçüsünü kaybetmiş sokak fedailerine özendi.

Bilmeyen de onu, Bahçeli’nin yeni şoförü sanır!

Bahçeli ve Erdoğan ne devlet adamlığına ne insan terbiyesine uymayan hakaretleri birbirine ederken,

Bahçeli’nin mutadı gereği çark edince, aynı düzedeki hakaretleri şimdi birlikte muhalefete yapmaktalar.

Süleyman Soylu, Külünk’e ödenen on bin Dolar rüşveti ihbar için ar damarı sağlam bir savcı arayışını sürdürmeye devam ederken; 360 derece dönüşü sadece Soylu yapmadı.

Numan Kurtulmuş, Erdoğan için ‘’Firavun’’, Mehmet Metiner ‘’Çapsız’’ dediklerinde Rahmetli Demirel’in o meşhur tarihi sözü akıllara geliyor:

‘’Dün dündür bu günse bugün!’’ 

Delidir ne yapsa yeridir sözü her meslek için söylenebilir.

Lakin her dara düşen namuslu, hukuka inanmış insanlarımızın dediği:

‘’Türkiye’de Hakimler var!’’ Var denilen bir dönemden:

Fetö yandaşlığından, yoldaşlarını muhbirleyerek kurtulan kadının eşi, AKP’den aday olarak safını seçip seçilemeyince hakim olarak atanınca, berat etmiş kişilere Ömür boyu müebbet ile on sekiz yıl ‘’demir eğilir, emir eğilmez’’ diyerekten hapis cezası verirse

  1. Yüzyıl Türkiye’sinde:

30.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, 13. Ceza Mahkemesinden Gezi ile Çarşı davasının birleştirmesini istedi. 13.Ceza Mahkemesi bu teklifi reddetti.

Bunun üzerine 30. Ceza Mahkemesi Başkanı geçici olarak 13. Ceza Mahkemesine başkan olarak geçici olarak görevlendirildi. 13. Ağır Ceza Mahkemesinde bu iki davayı birleştirdi ve tekrar 30. Ağır Ceza Mahkemesine dönerek.

‘’Yüce Türk Milleti Adına: Emredilen cezaları verirse!

Ar damarı nasıl çatlamasın!

 

Yıldız AKALIN 

 

(* 1) Köşe yazarlığına FETÖ’nün Taraf gazetesinde başlamışken, kocasından boşanmış kendisi gibi FETÖCÜ ve tetikçi gazeteci Nagehan Alçı ile evlenmiş, Bank Asya’dan aldıkları üç milyon Dolarla villa almışlardı.15 Temmuz’dan sonra hiçbir şey olmamış gibi çark ederek karı-koca FETÖ düşmanı oldular

 2012 Yılında Rasim Ozan Kütahyalı:

Ben Fetullah Gülen’in Türkiye’nin geleceğine çok yararlı bir insan olduğunu düşünüyorum. Ben Fetullah Gülen’i seven bir insanım. Fetullah Gülen’in küresel bir ufku olduğunu düşünüyorum. Tayyip Erdoğan’ın siyasi liderliğiyle Fetullah Gülen’in manevi önderliği arasında son derece paralel bir dünya görüyorum. İkisi de imparatorluk ufkuna sahip 2 büyük adamdır. Demişken, 15 Temmuz’dan sonra gizli itirafçı olarak Bank Asya’ya olan borcunun üzerine yatmıştı.

  

(** 2) O dönemlerde GS, BJK yönetimleri AKP ile içli dışlıyken, Galatasaray taraftarı Ultra Aslan Erdoğan’ı İzmir Marşı ile protesto ederken, Beşiktaş’ın Çarşı Grubu Atatürk’ün askerleriyiz sloganı atmışlardı. Bu iki Grup 3 Temmuz Kumpasında Fenerbahçe’ye önemli destek verdiler.

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.