‘Apollo’dan Athena’ya Antik Kentler ve Endemik Çiçekler’ sergisi  

ABONE OL
22:35 - 03/10/2020 22:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Akdeniz Üniversitesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya İl Müdürlüğü ve Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan ‘Apollo’dan Athena’ya Antik Kentler ve Endemik Çiçekler’ resim sergisi açıldı.

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Sivil Toplum Diyaloğu ve Programı tarafından desteklenen Apollo’dan Athena’ya Antik Kentler & Endemik Çiçekler projesi kapsamında açılan resim sergisinin Antalya ve Atina’daki Antik Kentlerde yayılış gösteren endemik ve hassas bitki türleri üzerine yürütülen çalışmalarla yerli ve yabancı turistlerin farkındalığını artırması amaçlanıyor.

Ressam Korhan Kınıklı’nın eserlerinin yer aldığı sergide Antik Kentler ve Endemik Çiçekler konulu sekiz yağlı boya tablo sergileniyor. ‘’Apollo’nun Sidesi’’, ’’Aşıkları Birleştiren Fısıltı’’,  ‘’Phaselis’in Gemileri’’, ‘’Perge’nin Lider Kadınları’’, ‘’Aegeus’un Bekleyişi’’,  ‘’Vravrona’nın Güzel Kızı’’, ‘’Marathonas’ın Ağlayan Çiçekleri’’ ve  ‘’Athena’nın Zaferi’’ isimli eserlerde antik kentlerin topluma mal olmuş hikayeleri eşliğinde çiçekler anlatılıyor.

Proje Koordinatörü Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İ. Gökhan Deniz, Türkiye’de 10 binin üzerinde bitki çeşidi bulunduğunu belirtti. Deniz, şunları kaydetti.

‘’Ülkemiz bitki çeşitliliği yönünden son derece zengin ve yaklaşık 10 bin bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Bu bitki türlerinden 2700 tanesi Antalya ilinde yayılış gösteriyor. Ülkemizde yayılış gösteren bitki türlerinin yaklaşık üçte biri endemik ve başka ülkelerde yayılış göstermiyor. Antalya 825 endemik bitki taksonuyla ülkemizin bu anlamda en zengin ili olma özelliğine sahip.’’

Antalya sivil toplumunun gerçekleştirdiği çalışmalarla geldiği sevindirici seviyeye geldiğini belirten Antalya İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hüseyin Kurtay yapılan bu ve benzeri etkinliklerle kurumlar arası iş birliği çalışmalarının olumlu etkisine vurgu yaptı. Kurtay bilhassa çevre ve doğa koruma konusunda çalışma yürüten Antalya sivil toplumunun başarılı çalışmalarından örnekler verdi.

Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Antalya Sorumlusu Selman Çetin ise AB Başkanlığı’nın yakın dönemde Türkiye’deki sivil topluma yönelik olarak yürüttüğü programlar hakkında bilgi verdi ve Antalya’dan başvuruları kabul edilen proje sayısının çokluğuna ve başarılı sonuçlandığını vurguladı.

Sergi, ay sonuna kadar Antalya Arkeoloji Müzesi’nde ziyaretçilere açık olacak.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.