AP Milletvekillerinden Erişim Yasağına Tepki

AP Milletvekillerinden Erişim Yasağına Tepki

ABONE OL
09:43 - 03/07/2022 09:43
AP Milletvekillerinden Erişim Yasağına Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

VOA Türkçe ve DW’nin internet sitelerine getirilen erişim engeline Avrupa Parlamentosu milletvekillerinden de tepki geldi.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor ve AB-Türkiye Parlamento Delegasyonu Başkanı Sergey Lagodinsky yayınladıkları ortak açıklamada, “İki tanınmış uluslararası medya kuruluşunun fiili olarak kapatılması kabul edilemez bir sansür eylemidir” ifadesini kullandı.

Açıklamada, Türk hükümetinin, uluslararası medyayı RTÜK’ten lisans almaya zorlayarak, medya temsilcilerine bağımsız gazetecilikten vazgeçmeleri için şantaj yaptığı değerlendirmesinde bulunuldu.

Avrupa Parlamentosu ve uluslararası gözlemcilerin “basın özgürlüğüne karşı bu son saldırıya hoşgörü göstermeyeceği” vurgulanan açıklamada, “Deutsche Welle ve Voice of America’nın içeriğinin tümünü engelleme kararı, Türkiye’de zaten son derece kırılgan vaziyette olan özgürlüklere bir diğer darbeyi vurdu. Türkiye’deki vatandaşlar tarafsız ve özgür bilgi kaynaklarına erişim hakkına sahiptir” denildi.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Amor ve AB-Türkiye Parlamento Delegasyonu Başkanı Lagodinsky yazılı açıklamalarında şunları kaydetti:

“Türkiye’de dengeli ve tarafsız haber takibi için yorulmak bilmez şekilde çalışan gazetecilerle tam dayanışmamızı ifade ediyoruz. Onların çalışmaları demokrasinin önemli bir sütunu olmayı sürdürüyor. Türk yetkilileri, bağımsız medyayı engellemeye derhal son vermeye, temel hak ve özgürlüklere sürekli saldırılardan kaçınmaya çağırıyoruz. AB ve Türkiye arasındaki zaten gerilimli durumda olan ilişkiler ve ülkedeki daralmakta olan demokratik alanlar karşısında, derhal izlenen yolun değiştirilmesi çağrısında bulunuyoruz.”

VOA tarafından geçilen AP Milletvekillerinden Erişim Yasağına Tepki haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. AP Milletvekillerinden Erişim Yasağına Tepki haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan AP Milletvekillerinden Erişim Yasağına Tepki haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.