Antalya’ya gelen turist sayısı 9 milyonu geçti

Antalya’ya gelen turist sayısı 9 milyonu geçti

ABONE OL
14:03 - 22/12/2021 14:03
Antalya’ya gelen turist sayısı 9 milyonu geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pandemide en ağır darbeyi alan turizm sektörü, 2021 yılında rakip ülkelere göre kısa sürede toparlanmaya başladı. Antalya’ya hava yoluyla gelen turist sayısı 9 milyona ulaştı.

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Antalya’yı ziyaret eden turist sayısı 2021 yılının son günlerine yaklaşırken artmaya devam ettiği belirtildi.

Antalya’ya hava yoluyla gelen turist sayısı Ocak ayından bugüne kadar 9 milyon 2 bin 217 olarak gerçekleşti. Pandemi öncesi 16,5 milyon turist sayısına ulaşan Antalya’ya gelen turist sayısı 2020 yılına göre yüzde 164 artış yaşandı.

Açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle geçen yılı yaklaşık 3,5 milyon turistle kapatan Antalya’da aşılama çalışmaları, Güvenli Turizm Sertifikasyonu ve tesislerdeki sıkı salgın tedbirleri meyvelerini vermeye devam ettiği belirtilerek, ‘’ 2021 yılının 1 Ocak- 21 Aralık döneminde kente hava yoluyla gelen turist sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 164 artışla 9 milyon 2 bin 217’ye ulaştı. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde ise Antalya’ya gelen turist sayısı 3 milyon 410 bin 44 olarak kaydedilmişti.’’

Açıklamada, Antalya’ya en çok turist gönderen ülkeler arasında ilk sırada Rusya, Ukrayna, Almanya ve Polonya takip ediyor.

Antalya’da 150 otel açık

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, turizm sektör temsilcileriyle yaptığı görüşmede yılbaşında 150 otelin açık olacağını söyledi. Vali Yazıcı, şunları kaydetti.

‘’Yılbaşı hazırlıkları kapanan turizm sezonunu yeniden canlandırdı. Antalya’da 150 otelimiz yılbaşında hizmet verecek. Güvenli turizmin başkenti Antalya’da otellerden havaalanlarına kadar her alanda hazırlıklarımızı tamamladık ve misafirlerimizi bekliyoruz. Yılbaşı gecesi oteller, eğlence mekanları başta olmak üzere insan yoğunluğunun fazla olacağı noktalarda her türlü tedbiri alacağız.”

Dünyanın iki yıla yakın bir süredir pandemide bir sınavdan geçtiğini anlatan Vali Yazıcı, Antalya’nın bu sınavı başarıyla geçtiğini kaydetti.

Güvenli Turizm Sertifikası’yla otellerin pandemi tedbirlerine uygun olarak bu yıl 9 milyondan fazla yabancı misafir ağırladıklarını ifade eden Vali Yazıcı, ‘’Hep birlikte başta Antalya olmak üzere turizmdeki payımızı her geçen gün daha da yukarı taşıyacağız. Bunu sektör paydaşlarıyla yapacağız. Benim buna inancım tamdır. Ben Türk müteşebbisinin gücüne, inancına, aklına, fikrine, bilgisine, tecrübesine güveniyorum. Hep birlikte Türk turizminin dünyada aldığı payı büyüterek devam edeceğiz. 2022 çok daha iyi geçecek” dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.