DOLAR

32,3476

0.29%
EURO

35,1397

-0.01%
ALTIN(gr)

2.307,36

1,33%
BİST 100

9079.97

1,33%
Antalya’nın yaratıcı fikirleri Inovatso’da hayata geçiyor

Antalya’nın yaratıcı fikirleri Inovatso’da hayata geçiyor

ABONE OL
20:02 - 10/11/2021 20:02
Antalya’nın yaratıcı fikirleri Inovatso’da hayata geçiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından başlatılan fikir ve proje yarışmasında destek almaya hak kazanan proje sahipleri inovasyon merkezi INOVATSO’da çalışmalara başladı.

ATSO Başkanı Davut Çetin, “Yenilikçi Fikirler İNOVATSO’da Buluşuyor” sloganıyla başlattıkları fikir ve proje yarışmasında destek almaya hak kazanan proje sahiplerinin, ATSO bünyesinde yer alan inovasyon merkezi İNOVATSO’da çalışmalarına başladığını bildirdi.

İNOVATSO’nun tüm üyelere, girişimci adaylarına ve öğrencilere açık olduğunu belirten Çetin, ‘’Yenilikçi fikir sahiplerinin hayallerini ve projelerini prototipe dönüştürebilmeleri için ihtiyaç duyabilecekleri ekipmanlar ve atölyeler İNOVATSO’da kullanıma sunuldu’’ dedi.

Antalya 4.0 vizyonu çerçevesinde, yenilikçi ve katma değeri yüksek bölgesel girişimcilik ekosistemini oluşturmak amacıyla kurulan ATSO İnovasyon Merkezinin  girişimcilere, iş fikri sahiplerine destek olmaya devam ettiğini vurgulayan Davut Çetin şunları kaydetti.

‘’İNOVATSO’yu yenilikçi fikirler için bir başlangıç noktası olarak tanımladık. ATSO olarak, inovasyon merkezimizin olanaklarını yaratıcı projesi olan girişimcilerimize ücretsiz olarak sunmak için proje yarışması düzenledik. Jüri tarafından başarılı bulunan 2 girişimcimiz İNOVATSO’nun açık ofis çalışma alanlarını ve imkanlarını ücretsiz kullanma hakkına sahip oldular.’’

İNOVATSO, yeni girişimcilere ilham verecek

İNOVATSO’nun yeni girişimcilerin inovasyon merkezinin kurumsal desteği ile örnek başarı hikayelerine imza atacaklarını ve ilham vereceğini ifade eden Çetin, şöyle devam etti.

‘’Başarılı bulunan girişimlerden birisi Otonom Güvenlik Projesi Robotu üzerine çalışıyor. Üniversiteden yeni mezun 4 gencimiz, ofis ve dış ortamda otonom devriye atabilen, gece görüşlü kamerası ile insanı algılayabilen, tespit sonrası yer istasyonuna kablosuz haberleşme ile iletebilen bir güvenlik robotunu üretmeyi ve bunları yurtiçi ve yurtdışına satmayı hedefliyorlar. Bu proje TÜBİTAK’tan da şirket kurulum desteği de aldı ve genç girişimcilerimiz şirketlerini kurarak ATSO üyesi oldu.’’

Yapay zeka destekli sesli seyahat asistanı

Davut Çetin, INOVATSO’da başarılı bulunan diğer girişimin de “Yapay Zeka Destekli Sesli Seyahat Asistanı Projesi” olduğunu söyledi. Proje hakkında bilgi veren Çetin, ‘’İş modeli kapsamında, tüm otellerin ve acentelerin web sitelerine ve mobil uygulamalarına entegre olabilecek, herhangi bir çağrı merkezi kurulumu olmaksızın sesli ve yazılı hizmetlerini sunabilecek bir sesli seyahat asistanı ve chatbot kurgulanmış durumda. Bu kapsamda seyahat ve konaklama sağlayıcısı oteller ile satış aracısı acenteler arasında herhangi bir teknik ekip barındırma zorunluluğu olmadan seyahat satın alma sürecini tamamen dijitalleştirecek bir yapı oluşturuluyor. Yapay zeka ve doğal dil işleme teknolojilerini kullanan dijital asistan ile müşteri deneyimleri de analiz edilecek’’ dedi.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.