Antalya’nın demir, oto ve denizyolu taşımacılığında yatırıma ihtiyacı var

Antalya’nın demir, oto ve denizyolu taşımacılığında yatırıma ihtiyacı var

ABONE OL
12:01 - 16/08/2020 12:01
Antalya’nın demir, oto ve denizyolu taşımacılığında yatırıma ihtiyacı var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Ekonomisi tarım ve turizm sektörlerine bağlı olan ülkenin cari açığının kapatılmasında önemli rol oynayan Antalya’nın demiryolu, otoyol ve deniz taşımacılığı alanlarında yatırım ihtiyacı olduğu belirtildi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ağır sanayi olmamakla birlikte Antalya’daki sanayi firmalarının Türkiye’nin en büyük firmaları arasında yer almaya devam ettiğine dikkat çekti.

İSO’nun Türkiye’nin En Büyük ilk 500 Firması ile İkinci 500 En Büyük Firmaları sıralamasında Antalyalı firmaların da yer aldığını anımsatan Çetin, ”Sanayi sektöründe değer üretmek zordur. Güçlü bir altyapı ve insan kaynağının yanı sıra, teknoloji kullanımında başarı ve yeni trendleri takip gerektirir, fedakarlık ister” dedi.

Antalya bölgesinin turizm ve tarıma dayalı ekonomisi nedeniyle büyük sanayi yatırımlarına destek veren arzu edilen düzeyde bir altyapıya sahip olmadığını vurgulayan Davut Çetin, şunları kaydetti.

”Antalya’nın demiryolu, otoyol ve deniz taşımacılığı alanlarında yatırım ihtiyacı halen devam etmektedir. Lojistik sorunlarının yanı sıra değişen koşullar, faiz ve kur dalgalanması gibi nedenlerle finansal yönetimde yaşanan zorluklar firmalarımızın cesur adımlar atmasının önündeki en büyük engellerdir. ATSO olarak Antalya 4.0 raporumuzda ortaya konan vizyonu esas alarak sektörlerimizin sorunlarına çözüm üretmek, bölgedeki üretim ve inovasyon ekosistemine katkı koymak üzere yoğun bir tempoda çalışıyoruz.”

Antalya ve bölgesine yeni OSB ler kazandırmak için çalıştıklarını anlatan Çetin, şöyle devam etti.

”Çalışmalarımızın özellikle ARGE yatırımları ile ortaya çıkan yeni başarı hikayelerine vesile olması bizleri gururlandırmaktadır. İnanıyorum ki sanayi sektörü firmalarımız üretim kapasitelerini bilimle ve inovasyonla yoğurarak çok daha büyük başarılara imza atacaklardır. Tüm zorluklara mücadele ederek ürettikleri katma değer ve yarattıkları istihdamla bizleri gururlandıran Bölgemizin ve Antalya’mızın değerli firmalarını kutluyor, önümüzdeki yıllarda daha fazla şirketimizin bu listede yer almasını diliyorum.”

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.