Antalya’nın Anadolu Aslanları iftarda buluştu

Antalya’nın Anadolu Aslanları iftarda buluştu

ABONE OL
02:26 - 09/08/2019 02:26
Antalya’nın Anadolu Aslanları iftarda buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ASKON Antalya İl Başkanı Cahit Urfan yaptığı açıklamada Akra Barut Oteli’nde gerçekleştirdikleri iftar yemeğinde üyelerle bir araya geldiklerini bildirdi. Ramazan ayının birçok bereketi beraberinde getirirken, kendilerinin de üyeleriyle kaynaşmasına vesile olduğunu ifade eden Turfan, ”Bu güzel sofralarda bir araya geliyor, sohbetimizi ve dayanışmamızı güçlendiriyoruz. Bugün bu birlikteliğin bu kenetlenmenin anlamını çok iyi biliyoruz” dedi.

Anadolu Aslanları’nın da bu kenetlenme ile birlikte bugün buralara gelebildiğine dikkat çeken Cahit Urfan, şöyle devam etti

”ASKON, 28 Şubat’ın baskıcı ortamı kendini en acımasız bir şekilde hissettirirken kurulmuş o tarihten bugüne, kuruluş ilkelerinden taviz vermeyen, Hak, Adalet, Ahlak, Sevgi, Sorumluluk, Özgürlük, Erdemlilik, Kalite, Yenilenme ve İsraftan Kaçınma gibi değerlere sahip çıkarak yurtiçi ve yurtdışında Anadolu’nun sesi olmaya devam etmiştir. ASKON bugün 5 bin gönüllü işadamıyla Türkiye ekonomisine ciddi bir katkı sağlayan devasa bir STK olmuştur.”

Küresel anlamda çok sıcak gelişmeler yaşandığını, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarından tutun da yeni enerji kaynakları için farklı senaryoların ortada dolaştığı günlerin yaşandığına dikkat çeken Urfan şunları kaydetti.

”Elbette küresel aktörlerin yer aldığı bu süreçte ülkemizde bu gelişmelere dahil olmak durumunda kalıyor. Siyasi politikaların adeta cirit attığı bu ortamda ekonomi tarafında yaşanan gelişmeleri bu politikalardan bağımsız düşünemeyiz. Bu nedenle küresel anlamda gelişen olayları çok iyi analiz edip tedbirlerimizi ve yol haritamızı buna göre belirlemeliyiz.”

Türkiye’nin 15 Temmuz’dan bu yana ciddi anlamda sınandığını ifade eden Cahit Urfan, şöyle devam etti.

”Mısır’da darbe yapanlara kucak atan malum zihniyetler Türkiye’yi yerel seçimler üzerinden hedef alıyor. Bu kadar ilginin anlamını çok iyi etüt etmeliyiz. Şunu çok net ifade etmek gerekiyor. Ekonomisi yüzde 7’lerde büyüyen, bölgesinde aktif rol oynayan ve bağımsız politikalar yürüten ülkemiz açıkça hedef seçilmiştir. Dünyanın en büyük 17. ekonomisi olan ülkemizi cesur politikaları ve yürekli adımları nedeni ile hedef seçilmiştir. Bu saldırıları çok iyi okumalı, asıl gayelerini anlamalı ve geleceğe yönelik planlamalarımızı buna göre yapmalıyız. Bu süreçte biz işadamlarına düşen görev ülkemiz üzerine oynanan bu oyunları bertaraf etmek için daha çok çalışıp, daha çok üreterek ülke ekonomimizi sağlam limanlara çekmek olmaktır.”

İftara Muratpaşa Belediye başkan yardımcısı Sabri Özen, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Hakkı Bahar, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Antalya Ticaret Sanayi Odası Vekili Hatice Öz, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu, KKTC Başkonsolosu. Mustafa Kemal Beyazbayram, İsveç Fahri Başkonsolosu Nil Sağır, KGF Bölge Müdürü Hasan Bulut Bilir, BAKSİFED Başkanı Abdullah Erdoğan YÖRSİAD Başkanı Aykut Ege, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Mevlüt Yeni ile Dünya gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ile HUDER Başkanı Osman Zeki Özcan da katıldı.

ha-ber.com/Antalya

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.