Antalyalı yatırımcıları Asya Pasifik’e yatırım için davet etti

Antalyalı yatırımcıları Asya Pasifik’e yatırım için davet etti

ABONE OL
23:07 - 17/11/2020 23:07
Antalyalı yatırımcıları Asya Pasifik’e yatırım için davet etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Lula Muhamad İqbal, Antalyalı yatırımcıları Asya-Pasifik’e yatırım yapmaları için teşvik etmek istediklerini belirtti.

Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Lalu Muhamad Iqbal, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu’nu ziyaret etti.

Görüşmelerde konuk büyükelçi Iqbal, Antalyalı yatırımcıları Asya Pasifik’e yatırım yapmaları için teşvik etmek istediklerini belirtti.

Endonezya ve Antalya arasında ticaretin geliştirilmesi ve özellikle turizm açısından yatırımları konuşmak üzere ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden konuk Büyükelçi, ‘’Önümüzdeki dönemde gelişen ekonomilerde Asya Pasifik’in ağırlığı olacak. Antalya’ya ziyaretimizin en önemli amacı da Antalyalı yatırımcıları Asya Pasifik’e yatırım yapmaları için teşvik etmek’’ dedi.

Türkiye ile Endonezya arasında ilişkileri daha da geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan İqbal, iki ülke arasındaki ilişkilerin çok eskiye dayanmasına rağmen bunun fazla gelişmediğine dikkat çekti.

Türkiye’nin her zaman Endonezya’nın kalbinde olduğunu anlatan Lalu Muhamad İqbal, şöyle devam etti.

‘’Bundan 500 yıl önce ilk etkileşimlerimizi yaşamışız. Bu duygusal bağlarımıza rağmen ekonomik anlamda bir bağlantımız çok yok. Gelecekte Türkiye ile birlikte büyüyüp gelişmek istiyoruz. Türkiye bizim batıdaki kardeş ülkemiz. Ülkelerimiz arası ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmeliyiz. İş insanlarımızın bir birini daha iyi tanıması gerekli. Antalya bu konuda önemli bir şehir. Antalya’da 400 Endonezya vatandaşı yaşıyor. Bunların çoğu turizm sektöründe çalışıyor. Gelecekte Türkiye ile birlikte büyümek istiyoruz.’’

Antalya Valisi Ersin Yazıcı da pandemi nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi zor bir süreçten geçildiğine dikkat çekti. Vali Yazıcı, şöyle devam etti.

‘’Antalya,  Türkiye’nin en çok turist alan şehridir. En kısa sürede aşı çalışmaları tamamlanıp bu salgın sürecini atlatarak misafirlerimizi şehrimizde ağırlamaya devam edeceğiz. Antalya, Türk turizmine en büyük katkıyı sunan şehir… Antalya turizmin başkenti gibi aynı zamanda tarımında başkentidir. Turizm ve tarım bizim en öncelikli geçim kaynaklarımız. 2020 de tarım iyi geçti. Ancak turizm dünyanın her yerinde olduğu gibi pandemi dolayısıyla olumsuzluk yaşadık.’’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu  iki ülke arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Hacıarifoğlu, “Bu konuda Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bize bir önerileri olursa almak isteriz. Üzerimize düşen bir görev varsa da yapmaya hazırız” dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.