Antalya’da Yapay Zeka seferberliği

Antalya’da Yapay Zeka seferberliği

ABONE OL
23:56 - 27/12/2020 23:56
Antalya’da Yapay Zeka seferberliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’da üniversite, sanayi ve iş dünyası ile sivil toplum kuruluşları arasında yapılan işbirlikleri ile ‘’Yapay Zeka’’ seferberliği başlatıldı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Bilim Üniversitesi ve Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) arasında, veriye dayalı karar verme farkındalığının artırılması, yapay zeka uygulamalarının yaygınlaştırılması, yapay zekanın iş dünyasının tüm kesimlerince benimsenip kullanılmasının sağlanması amacıyla ‘’Yapay Zeka İnisiyatifi’’ iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol ile ATSO bünyesinde KOBİ’lerin dijitalleşme sürecinde ihtiyaç duyacakları hizmetleri tek bir merkezden alabilecekleri bir yapı kurulacak. Bu amaca yönelik olarak akredite edilmiş bir danışman havuzu oluşturulacak, ortak çalışmalar ve eğitimler düzenlenecek. Pilot uygulamayı gerçekleştirmek üzere Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) ile de iş birliği yapılacak.

ATSO Başkanı Davut Çetin, verinin, sürekli katlanarak çoğalan ve çoğalmaya devam edeceğini bugünün ve geleceğin dünyasında var olmak için yönetilmesi gereken son derece kritik bir kaynak olduğunu kaydetti. Çetin, şöyle devam etti.

‘’Dijital teknolojilerin de gelişmesiyle çağımızda müthiş miktarda veri üretimi söz konusu. Bu veriyi kullanılabilir hale getiren, işleyip bilgiye dönüştüren ve bu bilgiyi karar alma süreçlerinde kullanan ülkeler, kentler, şirketler hatta insanlar kendilerini ileriye taşıyacak olan bu enerjiye ulaşıyorlar. Biz de Antalya bu değerli kaynağı en iyi şekilde kullansın, akıllı teknolojilerle verimliliğini ve katma değerini artırsın istiyoruz.’’

Antalya’da Yapay Zeka ve Dijital Dönüşümün farkındalığı artıracağını vurgulayan Çetin, şöyle devam etti.

‘’Günümüzde gelişen teknoloji ile artan yoğun veri kullanımı her sektörün iş yapış şekillerini değiştirmiş, yeni iş süreçleri meydana getirmiştir. KOBİ’lerimizin önemli bir kısmı maalesef bu dönüşümün öneminin ve hayatta kalmak isteyenler için zorunluluğunun farkında değiller. Biz de çalışmalarımızı bu tabloyu gözeterek tasarlayacağız. İnanıyorum ki düzenleyeceğimiz etkinlikler, eğitimler, tanıtım kampanyaları zamanla Antalya’da dijital dönüşüm ve yapay zeka farkındalığının istediğimiz düzeye gelmesini sağlayacak.’’

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek de ‘’ATSO ve ANTGİAD ile üniversitemiz yapay zeka konusunda önemli bir protokole imza attı. Umuyorum bu proje ile kentin dijital dönüşümüne ortak bir katkı koymuş oluruz” diye konuştu.

ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert ise yapay zeka çalışmalarını çok önemsediklerini söyledi. Sert, şöyle devam etti.

‘’Yapay zeka üzerine uzun zamandır çalışmalar yürütüyoruz. Antalya’nın yapay zeka ve dijital dönüşüm konusunda öne çıkması ve farkındalığı olması çok önemli bir konu. Antalya’da bu farkındalığı yaratmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.’’

Daha önce de Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya OSB Teknopark ve ANTGİAD tarafından da Yapay Zeka İnisiyatifi işbirliği protokolü imzalanmıştı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.