Antalya`da kent belleği yok ediliyor

Antalya`da kent belleği yok ediliyor

ABONE OL
21:40 - 29/05/2019 21:40
Antalya`da kent belleği yok ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) mayıs Ayı Meclis Toplantısı Borsada gerçekleştirildi. ATB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Bülbül burada yaptığı konuşmada, borsanın bir aylık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Tarımsal üretimi artırmak ve cazibeli hale getirmek için yeni bir tarım modeli oluşturulması gerektiğini anlatan Bülbül, şunları kaydetti.

”Halkımızın dengeli beslenebilmesi, ucuz ve güvenilir gıdaya erişebilmesi için daha fazla üretmemiz gerekmektedir. Bunun için de üretim bölgelerimiz olan kırsalda yaşamanın cazibesini artıracak ve üretim yapma motivasyonunu yükseltecek yeni bir model tasarlamak zorundayız.”

Bu anlamda “Tarım Şurası Yönetmeliği”ni iyi bir fırsat olarak gördüklerini ifade eden Bülbül, Şura’dan beklenilen yararın sağlanabilmesi için bölgelerin kendine has kırsal ve tarımsal özelliklerinin, üstün ve zayıf taraflarının ayrı ayrı dikkate alındığı, kendi içinde gerçekçi bilgilerle irdelendiği alt çalışma gruplarının raporlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Çalışma gruplarının her bölgede ayrı ayrı oluşturulmasını önerdiklerini vurgulayan Bülbül, şöyle devam etti.

”Günceli anlatan alan araştırmalı ve yapıyı anlatan zaman serisi araştırmalı niteliğinde bölgesel raporlar hazırlanmalıdır. Bu raporlara ve stratejik politikalara dayalı gerçekleştirilecek olan Tarım Şurası, kendisinden beklenen faydayı sağlama potansiyeline sahip olacaktır.”

Antalya Ticaret Borsası olarak özellikle 2008 yılından bu yana, tarımı ‘stratejik’ sektör olarak tanımlanması için mücadele verdiklerine dikkat çeken Halil Bülbül, şunları kaydetti.

”Tarımı stratejik sektör yapmak demek; ekonomik etki analizlerine dayalı destek ve teşvikte etkili ve öncelikli sektör yapmak demektir.

Topraklarını ve çalışanlarını, üreticilerini ve girişimcilerini sektörde tutmak ve itibar kazandırmak, yatırımcısına pozitif ayrımcılık uygulamak demektir.

Koruyucu ve geliştirici toplu üretim planlama ve sigortalama yapmak, kaynak kullanımında verimliliği artırıcı önlemler almak demektir. İthalatçı değil ihracatçı bir sektör yaratmak demektir.”

KENT BELLEĞİ YOK EDİLİYOR

ATB Başkan Vekili Halil Bülbül, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Kesik Minare Restorasyonu ile tarihi Antalya Lisesi’nin bir bölümünün Dışişleri Bakanlığı tarafından alınmak istenmesini de eleştirdi. Bülbül, sözlerini şöyle tamamladı.

”Antalya’mızın en köklü eğitim kurumu Antalya Lisesi’ne ait olan tarihi binanın başka kurumlara tahsis edileceği haberlerini duyuyoruz. Kentin belleğini yok eden uygulamalardan kaçınılması gerekmektedir. Tarihi değerinin yanı sıra manevi değeri de yüksek olan binanın, Antalyalılar için önemli olduğunu bir kere daha hatırlatmak isteriz. Kesik minarenin de bu kapsamda değerlendirilmesini gerektiğine inanıyoruz.”

ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.