DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
Antalya üreticisinin birikimi müthiş

Antalya üreticisinin birikimi müthiş

ABONE OL
23:21 - 31/08/2020 23:21
Antalya üreticisinin birikimi müthiş
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Tarımda bilgi ve teknoloji birikimi olan Antalyalı üreticinin bu deneyimin yaygınlaştırılması halinde hem üretim hem de ihracatta daha fazla verim alınabileceği belirtildi.

Balıkesir’den Antalya’ya atanan Vali Ersin Yazıcı,  Antalya Ticaret Borsası Başkanı ve Antalya Tarım Konseyi Dönem sözcüsü Ali Çandır’ı ziyaret etti.

Her zaman sahada olmayı çok önemsediğini belirten Vali Ersin Yazıcı, tarımsal üretimde standardın daha da artırılması gerektiğini söyledi. Vali Yazıcı, şunları kaydetti.

‘’Sahada olmaya özen gösteriyorum. Vatandaşla iç içe olduğu zaman sorunları yerinde görme ve çözüm önerisi sunma konusunda daha verimli oluyorum. Türkiye eşsiz bir doğaya ve toprağa sahip. Her türlü ürün her bölgeye göre farklılık göstererek kendine has lezzeti ve aroması ile yetişiyor. Bu eşsiz potansiyel daha fazla değerlendirilmeli. Tarımda standardı artırmamız gerekli. Tarımda standart ihracatı da tetikler.’’

Tarım potansiyelimiz yüksek

Vali Ersin Yazıcı’ya il tarımı hakkında bilgi veren ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya’nın müthiş bir tarım potansiyeli olduğunu vurguladı. Çandır, ‘’Antalyalı üreticimizin birikimi müthiş. Üreticimizi doğru yönlendirebilirsek üretim ve ihracatta daha da ileriye gideriz’’ dedi.

Vali Yazıcı’nın ziyaretinde, ATB Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Bülbül, Cüneyt Doğan ile Süleyman Ersan da bulundu. Başkan Çandır, ziyareti anısına Vali Yazıcı’ya  ATB 100. Yıl hatırası takdim etti.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.