Antalya, Türkiye’nin Silikon vadisi olacak

Antalya, Türkiye’nin Silikon vadisi olacak

ABONE OL
23:21 - 30/11/2020 23:21
Antalya, Türkiye’nin Silikon vadisi olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Son 4 yılda bilişim sektöründe kurulan şirket sayısı iki katına çıkan Antalya, Türkiye’nin ‘Silikon Vadisi’ olma yolunda ilerliyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na (ATSO) kayıtlı bilişim şirketleri sayısı her geçen gün artarak devam ediyor. ATSO 2016’dan itibaren başlattığı Endüstri 4.0, inovasyon ve dijitalleşme konularında farkındalık yaratma çalışmalarını da sürdürüyor.

Bilişim sektörü 2017 yılından itibaren Antalya’da büyümeye başladı. Pandemi sürecinde bu daha da hızlandı. Bilişim sektöründe faaliyet gösteren şirket sayısı son 4 yılda iki katına çıktı.

ATSO’ya 2017 yılına kadar kayıtlı bilişim şirketi sayısı 497’ye ulaşırken, son dört yılda ise 451 yeni şirket kuruldu.

Antalya’da halen 948 bilişim firmasının faaliyette bulunduğunu belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, son 4 yılda bilişim şirketi sayısının iki katına çıktığını belirtti. Bilişim şirketlerinde çok ciddi büyüme yakaladıklarını ifade eden Çetin, şunları kaydetti.

‘’Özellikle dünyayı etkisi altına alan 2020 yılındaki pandemi sürecinde 141 yeni firma kuruldu.  Pandemi, bilişim sektörüne adeta doping yaptı. TOBB tarafından düzenlenen en hızlı büyüyen şirket sıralamalarında bilişim firmalarımız öne çıkıyorlar. Antalya bu sektörde başarılı bir büyüme gösteriyor. İlerleyen yıllarda bilişim sektörünün Antalya için tarım ve turizm gibi bir lokomotif bir sektör olmasını diliyorum. Antalya, Türkiye’nin Silikon Vadisi olma yolunda ilerliyor.’’

Dünyayı etkisi altına alan pandeminin bu büyümeyi hızlandırdığını ifade eden Çetin, şöyle devam etti.

‘’ATSO 2016 yılından bu yana dijitalleşme, e-ticaret, e-ihracat, 4.0 ve inovasyon konularında üyelerimizi bu alana yönlendirmek için çalışmalar yürüttük. Anlıyoruz ki caddede mağazası olan herkesin artık dijital dünyada da yer alması gerekiyor. Bizim 5 yıldır anlatarak yapamadığımızı pandemi 3 ayda gerçekleştirdi. İnsanlar hem ticarette hem de tüketim alışkanlıklarında bu duruma çok çabuk uyum sağladı. Uzaktan toplantılar bir anda hayatımızın vazgeçilmezine dönüştü. Akıllı telefonlarına e-ticaret uygulamaları indirildi. İnsanlar artık her alanda kendisine daha hızlı ve kolay ulaşanı tercih ediyor. Yani rekabet dijitale de taşınmış durumda. Artık dijitalde çok daha ciddi bir rekabet var.’’

e-ticaret ve e-ihracat

Pandemi sürecinde ATSO olarak üyelerine özellikle dijitalleşme, e-ticaret ve e-ihracat konularında eğitim ve danışmanlık çalışmaları verdiklerini ve bunu sürdürdüklerini anlatan Davut Çetin, sözlerini şöyle tamamladı.

‘’Şubat ayından bu yana 9 e-ticaret ve e-ihracat eğitimi verdik. Bu eğitimlere yaklaşık 200 üye katıldı. Bunlardan 108’i e-ticaret ve e-ihracat yapmaya başladı. Öte yandan ATSO’da 2017’de inovasyon merkezi kurduk. İNOVATSO’ya ‘Bir fikrim var’ diyen, melek yatırımcı ile buluşmak isteyen ya da ürününü geliştirip ticarileştirmek isteyen herkese kapılar sonuna kadar açık.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.