Antalya OSB yüzde 100 doluluğa ulaştı

Antalya OSB yüzde 100 doluluğa ulaştı

ABONE OL
00:08 - 09/11/2021 00:08
Antalya OSB yüzde 100 doluluğa ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin en büyük beşinci OSB’si olan Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde yüzde 100 doluluğa ulaşıldığı belirtildi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya Ticaret Platformu Derneği’nin (ATİP) konuğu oldu. ATİP Başkanı Muhteşem Kabasakal, sivil toplum kuruluşlarının kentin kimliği olduğuna dikkat çekerek, kent kimliğinin gelişmesi için dernek üyeleri ile birlikte ciddi bir mesai harcadıklarını belirtti.

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ise dernek üyelerine OSB’deki çalışmaları ve inovasyon gelişmeleri hakkında bilgi verdi.

Antalya OSB’nin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını belirten Bahar, şunları kaydetti.

‘’Bölgemizde yaklaşık 17 bin 500 kişi çalışıyor. Türkiye’nin 5’inci büyük OSB’si konumundayız ve 8 ana sektörde faaliyette bulunan firmalarımız var. 7,5 milyon metrekare alan üzerinde 283 fabrika var. Yüzde 100 doluluk oranındayız. Yılda yaklaşık 480 milyon kilovatsaat elektrik, 6,5 milyon metreküp su, 45 milyon metreküp doğalgaz kullanıyoruz. Türkiye’de ilk solar kurutma tesisini kurduk ve çevre dostu bir OSB’yiz. 3 çevre ödülümüz var. OSB Bölge müdürlüğü seramızda yılda 350 bine yakın çiçek ve bitki üretip sanayicilerimize ücretsiz kazandırıyoruz. Mükemmel alt yapımızla sıfır kayıp kaçakla ilerliyoruz.’’

OSB bünyesinde 112 acil, akaryakıt istasyonu, jandarma karakolu ve itfaiye teşkilatı bulunduğunu, gündüz bakımevinin de Antalya’nın en iyi kreşi olduğunu belirten Ali Bahar, ATİP üyelerine OSB’deki katılımcılara sunulan olanaklar hakkında da bilgi verdi.

Yaşama geçirilen tüm projelerin bir inovasyon üzerine kurgulandığını anlatan Bahar, bu sürecin en önemli ayağının ise kültür oluşturmak olduğunu söyledi. Bahar, ‘’Biz OSB olarak kültürünü oluşturmadığımız hiçbir projeyi açıklamıyoruz. Önce kültürünü oluşturuyoruz” dedi.

Ekspertiz başarısı

OSB’lerde bulunan tesislerin eksik ya da yanlış değerlenmesinin neden olduğu sorunları aşmak için 6 yıla yakın mücadele ettiklerini anımsatan Bahar, OSB’lerde yaşanan Ekspertiz sorununu da çözdüklerini bildirdi. Ali Bahar, şöyle devam etti.

‘’Yaşadığımız sorunları ‘ekspertiz terörü var’ diyerek kamuoyunun dikkatine sunduk. Sanayicilerin eksper ve bilirkişilerden yana yaşadıkları sıkıntılara dikkat çektik. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) konuyu sahiplendi ve çözüme kavuştu. Israrlı mücadelemiz sonucunda Türkiye’deki tüm OSB’lerdeki fabrikalar hak ettiği değere kavuştu. Antalya OSB’nin tüm projelerinin arkasında ciddi bir çalışma ve profesyonel bir ekip vardır. Antalya’ya daha fazla katma değer sağlamak için, Antalya’mızın daha güçlü olması için çalışıyoruz.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.