Antalya eğitiminde ‘Ahenk’ projesi

Antalya eğitiminde ‘Ahenk’ projesi

ABONE OL
23:20 - 25/10/2021 23:20
Antalya eğitiminde ‘Ahenk’ projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Valiliği, ilk, orta okul ve liselerde eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla Antalya Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) projesi başlatıldı.

Antalya Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde eğitimde nitelik ve kaliteyi artırmak amacıyla AHENK Projesi Tanıtımı ve İş Birliği Protokolü İmza Töreni ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı konuşmasında AHENK projesi ile eğitimde aksayan alanları düzelterek, gençlere okuma ve iyi insan olma bilincini aşılamak istediklerini belirtti.

Eğitimde farkındalık yaratmak istediklerini ifade eden Vali Yazıcı, şunları kaydetti.

‘’Üretme noktasında bizler için çok önemli olan meslek liselerimizdeki ölü toprağı kaldırmak için buradayız. Herkes iyi ve kalifiyeli insan bekliyor. Ancak, meslek liselerine eski ilgiyi ve önemi bıraktık. Bu olmamalı. Meslek liselerine ve buralarda okuyan gençlere ülkemizin ihtiyacı var. Üretmek zorundayız. Üreterek büyümek zorundayız. Hedeflerimiz çok büyük. Ama üretmeden bu hedeflere ulaşmamız çok zor. Bu yüzden bu konuya hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Meslek liselerimizi yeniden ayağa kaldırmamız gereklidir.“

AHENK projesinin eğitimde nitelik ve kalitenin artması yönünde önemli olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, şöyle devam etti.

‘’AHENK projesi ile şehrin tüm paydaşları eğitime ve okullarımıza dokunacak. Bizler bu okullarımıza, gençlerimize dokundukça güzel işler ortaya çıkacak. Gençlerimize hep beraber dokunursak bu işi hep beraber özümsersek eğitimin niteliğini ve kalitesini arttırmış olacağız. Son 15-20 yılda bina ve tesis anlamında çok güzel yapılar var. İşte bu binaların içindeki kaliteli eğitimi de bizler ve değerli öğretmenlerimiz yapacak. Bu projeyi kimseyi suçlamak için yapmadık. Vazgeçmiş ve olanı kabullenmiş arkadaşlarımızı harekete geçirmek için projemizi devreye soktuk. Bunu hep birlikte ve bir ahenk içinde yapacağız. Çünkü fiziksel imkânları şükürler olsun ki ülkemiz aştı. Harika hastanelerimiz, okullarımız, yollarımız var. Ama nitelikli ilgili sıkıntılarımız var. Artık bunlara yoğunlaşmamız gerekiyor. Hep birlikte insan kalitesini eğitimde kaliteyi ve niteliği hep birlikte arttıracağız.”

Konuşmaların ardından AHENK Projesi İş Birliği protokolü, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Özgür Kasım Aydemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Antalya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adlıhan Dere tarafından imzalandı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.