Antalya Dünya sağlık turizminden daha fazla pay almak istiyor

Antalya Dünya sağlık turizminden daha fazla pay almak istiyor

ABONE OL
22:34 - 23/02/2021 22:34
Antalya Dünya sağlık turizminden daha fazla pay almak istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşan Dünya Sağlık turizminden daha fazla pay almak için harekete geçti. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Sağlık Turizmi Kümesi Projesi başlattı.

ATSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Çetin, sağlık turizminin geliştirilmesi ve bu alanda daha fazla pay almak için ATSO’nun yürüttüğü “Sağlık Turizmi Kümesi” hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin ilk Sağlık Turizmi Kümesi ile ülkede örnek çalışma başlattıklarını belirten Çetin, firmaların kurumsallaşması ve ihracatlarını artırmayı hedeflediklerini bildirdi. Çetin şunları kaydetti.

‘’Sağlık turizmi Dünyada 100 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne sahip. Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından Antalya’nın bu pastadan aldığı payı artırabileceğine inanıyoruz. Sağlık hizmeti sunan tesislerimiz oldukça kaliteli. Bu kaliteli hizmetin diğer ülkelere göre düşük fiyatlarla sunulması, Antalya’nın Avrupa’nın tamamına, Afrika ve Asya’nın önemli bir nüfusuna 4 saatlik uçuş mesafesinde olması potansiyelimizin çok daha fazla olduğunu gösteriyor.’’

ATSO üyesi 14 firma ile süren Sağlık Turizmi Kümesi Projesinin, Ticaret Bakanlığı’nın Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması (HİSER) desteğini almaya hak kazandığını anlatan Davut Çetin, şöyle konuştu.

‘’Antalya, sağlık turizminde de öne çıkan bir destinasyon olabilecek durumdadır. Önceliğimiz üyelerimizin uluslararası pazarlarda rekabet güçlerini artırmak ve ihracat kapasitelerini geliştirmek ve uluslararası pazarlara açmaktır. Bugüne kadar gıda, tarım ve yapı sektörlerinde kümeler oluşturduk ve firmalarımızı yeni pazarlara açtık. Önem verdiğimiz alanlardan biri de sağlık turizmidir. Amacımız, Antalya’ya daha çok sağlık turisti getirebilmek ve bunu ülkemize döviz girdisi sağlamak adına katma değere dönüştürebilmektedir.’’

Sağlık turizminde de Antalya Markası

ATSO Sağlık Turizmi Kümesinin, Türkiye’nin ilk kümesi olduğunu belirten Çetin, ‘’Sağlık turizminde ‘Antalya’ markasının tanıtılmaya ve pazarlanmaya ihtiyacı var. Antalya, turizmde olduğu gibi sağlık turizminde de öne çıkan bir destinasyon olabilir. Turizm tecrübemizle sağlık hizmetini doğru bir şekilde bir araya getirebilirsek dünyaya şifa dağıtan bir kent konumuna gelebilir ve Antalya’nın Türkiye ekonomisine katkısını çok daha yukarılara taşıyabiliriz” dedi.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.