Antalya Büyükşehir Belediyesi çiftçiye 1 ton ata tohumu dağıttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi çiftçiye 1 ton ata tohumu dağıttı

ABONE OL
22:43 - 06/12/2020 22:43
Antalya Büyükşehir Belediyesi çiftçiye 1 ton ata tohumu dağıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Büyükşehir Belediyesi Elmalı ilçesinde üreticiye destek kampanyaları çerçevesinde üreticilere bir ton ata tohumu ve 1 ton gübre dağıttı.

Yerelden Kalkınma Modeli projesi çerçevesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, Şube Müdürleri, Ziraat Mühendisleri, Veteriner Hekimler ve teknik ekip tarafından, tarımsal sorunları kaynağında tespit etmek ve kısa sürede çözüme kavuşturmak amacıyla Elmalı ilçesinde Özdemir, Gümüşyaka, Gölova, Geçmen, Kışla, Yılmazlı, Geçit köyü ve Karaköy’de  üreticilerle toplantı yaptı.

Toplantıda çiftçilere, sulama havuzu ve destekleri, fidan desteği, enerji paneli desteği, hayvan bakımı,  organik tarım, toprak analizi ve sulama eğitimi ile İyi Tarım Uygulamaları anlatıldı. Çiftçilere bir ton ata buğday tohumu ile bir ton gübre ile zirai ilaç dağıtımı yapılarak toprakla buluşturuldu.

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan Özdemir köyü muhtarı İlhan Sert,  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin köylerde çiftçilere tohum ve girdi destekleri sağlaması yerel yönetime yeni bir anlayış kazandırdığını belirtti. Sert, şunları kaydetti.

‘’Özellikle pandemi döneminde bir kez daha gördük ki sağlıklı beslenmenin temelini iyi tarım, güvenli beslenme oluşturuyor. Köyümüzün başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Maliyetlerden dolayı ekilemeyen arazilerimizin tohumla buluşturulmasına vesile olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve tüm emeği geçen personele şahsım ve köylülerim adına teşekkür ederiz.’’

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.