***  Antalya Almanya’ya tabut satıyor

*** Antalya Almanya’ya tabut satıyor

ABONE OL
10:25 - 02/04/2008 10:25
***  Antalya Almanya’ya tabut satıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Almanya’ya tabut satıyor


Antalya 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir firma, gayrimüslimler için ürettiği tabutları, Hollanda, Fransa ve Almanya’ya ihraç ediyor.
1. Akdeniz Üniversitesi İş Dünyası Sinerji Zirvesi’nde tanıtım yapan Ali Güleç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2001 yılında Alman bir arkadaşının cenaze törenine katıldığı sırada tabut üretmeye karar verdiğini anlattı.
Bu tarihten itibaren Avrupa’daki mezarlıklar ve tabutları incelediğini belirten Güleç, Avrupa gezimde baktım ki bu konuda iyi bir piyasa var. Haç altında yaşayan bütün gayrimüslimler tabutla gömülüyor. Bunun üzerine ilk üretimime Konya’da başladım. Daha sonra fabrikayı Antalya’ya organize sanayi bölgesine taşıdık. Şu anda 10 bin metre kare kapalı alanda üretim yapıyoruz dedi.
Güleç, yılda 80 bin tabut ürettiklerini ve büyük bölümünü ihraç ettiklerini belirterek, ihracatın şu anda Hollanda, Fransa ve Almanya’ya gerçekleştiğini ifade etti. Güleç, Türkiye’de ise İstanbul, Alanya ve Fethiye’ye tabut sattıklarını söyledi.
Bu yıl İngiltere, Belçika ve ABD’den de sipariş aldıklarını anlatan Güleç, Sipariş üzerine üretim yapıyoruz. Her ülkenin kendine has modellerini uyguluyoruz. Yaptığımız ürünler Avrupa normlarının üzerinde diye konuştu. Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.