Antakya Medeniyetler Korosu’ndan Dev Konser

Antakya Medeniyetler Korosu’ndan Dev Konser

ABONE OL
22:02 - 03/11/2022 22:02
Antakya Medeniyetler Korosu’ndan Dev Konser
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’n Başkenti Berlin`de 6 Kasım Pazar akşamı RBB salonlarında muhteşem bir konser verecek olan Antakya Medeniyetler Korosu’nun Dev Konserini kaçırmayın.

Türkiye’nin farklı din, kültür ve etnik yapısıyla ünlü kenti Antakya’da 2007 yılında kurulan ve   130 kişilik grubu ile 12 dilde söylediği, şarkı, türkü ve dini eserlerle, ünü tüm dünyaya yayılan Antakya Medeniyetler Korosu, 100’ün üzerinde farklı dilin konuşulduğu Başkent Berlin’de muhteşem bir konsere imza atacak.

Üç semavi dinin ilahilerini seslendiren koro medeniyetler arasında bir köprü oluşturmak amacıyla üç semavi dine mensup kişilerden oluşuyor. Koro 6 Kasım’da RBB’nin büyük salonunda bir konser verecek. Konserin organizasyonunu Antik Antakya Derneği (Föderverein Antikes Antiochia e.V.) üstlenmiş.

Alevi, Sunni, Ermeni, Ortodoks, Katolik ve Musevilerden oluşan ve Süryani ilahileri ile Türkçe, Almanca, İngilizce, Kürtçe, İtalyanca, İbranice, Ermenice, Arapça ve Latince şarkılar seslendiren Antakya Medeniyetler Korosu, geçtiğimiz yıllarda Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmişti. Daha önce Berlin’de 2 kez konser veren ve ayakta alkışlanan Antakya Medeniyetler Korosu, başkente 3. Kez geliyor. Daha önce izlemeyenler ve tekrar izlemek isteyenler için büyük fırsat.

Uzun yıllardır koronun şefliğini yapan Yılmaz Özfırat usta bir sunucu, dirigent ve Stand-Up’çı

Antakya Medeniyetler Korosu 2010 ve 2012 yıllarında Başkent Berlin’de verdikleri konserlerde `Allahu Allah” adlı Arapça ve Türkçe sundukları şarkılarla, “Sarı Gelin” adlı halk ezgisini de Ermenice, Türkçe ve Azerice olmak üzere 3 dilde söylemişti. O konserlerde Kürtçe şarkı da seslendiren koro, Alman izleyiciler için ise “Lobet und Preiset ihr Völker den Herrn” adlı Almanca kilise şarkısını seslendirmişti.

2012 konserinde İbranice olarak Yahudi ilahisi de seslendiren koronun şefi Yılmaz Özfırat ise şarkı aralarında yaptığı espriler ve anlattığı fıkralarla stand-up’çılara taş çıkarttı. “Dünyada dinler ve insanlar arasında sorun yoktur. Koromuzda imam, rahibe, papaz, haham, avukat, doktor, hemşire ve her kesimden öğrenciler yer alıyor” demişti.

Zamanın Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ise yaptığı konuşmada Antakya Medeniyetler Korosu’nun, Türkiye’nin çeşitliliğini ve kültürel zenginliğini yansıttığını söylemiş, Yahudi, Hristiyan ve Müslüman dininin temsilcileri ile onur konukları sahnede hep birlikte alkışlarla `Bir Başkadır Benim Memleketim´ adlı şarkıyı seslendirmişlerdi.

ha-ber.com/Hüseyin İşlek/Haber ve Fotoğraflar

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.