Ankara’da Yağışlar Dört Can Aldı

Ankara’da Yağışlar Dört Can Aldı

ABONE OL
22:53 - 13/06/2022 22:53
Ankara’da Yağışlar Dört Can Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye genelinde yoğun yağışlar sürüyor. Ankara’da sel nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti. Başkentte bu akşam için de gök gürültülü, sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Ankara’da 11 Haziran’da Altındağ ilçesindeki selde CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit suya kapılarak yaşamını yitirmişti. 27 yaşındaki Yiğit, dün Karşıyaka Camii’nde cenaze namazı kılındıktan sonra toprağa verilmişti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu cenaze törenine katılmış; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da, CHP camiasına başsağlığı mesajı paylaşmıştı.

Bugün de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün Akyurt ilçesindeki sel nedeniyle 67 yaşındaki Muhammed Şahin ve 21 yaşındaki Mustafa Demirel’in hayatını kaybettiğini açıkladı. Son olarak bugün akşam Altındağ’da iki gündür kayıp olduğu belirtilen Ramazan Gök’ün cansız bedenine ulaşıldı. Son üç günde yağışlar nedeniyle Ankara’da can kaybı dörde yükseldi.

Bugün ayrıca önlem amaçlı kent genelinde ilk ve orta dereci okullar tatil edildi. Ankara Valisi Vasip Şahin, “Son meteorolojik değerlendirmelere göre yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için İlimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir” açıklaması yaptı.

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise ülke genelinde sağanak yağış tahminini paylaştı. Açıklamada İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli yağış beklentisi ifade edildi. Marmara’nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, Doğu Anadolu’nun güneybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde rüzgar esebileceği vurgulandı.

Ankara içinse hava sıcaklığında azalmanın yanısıra kuzey yönünden orta kuvvetleri rüzgar beklendiği kaydedildi. Kırıkkale ve Çankırı’da da kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Bu arada Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun’un oğlu Yaman’ın 11 Haziran Cumartesi günü sünnet düğünü olması ve o günkü yoğun yağış üzerine yarım kalması, sosyal medyada meteorolojik tahmin yönünden eleştiri konusu oldu. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin başlangıca katıldığı sünnet düğünü, fotoğrafları gündeme taşındı.

Soylu’nun Yavaş ile fotoğrafı gündemde

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ise “Son 4 gündür yaşanan fırtınada zaman zaman saatte 92 kilometre rüzgâr hızı ölçüldü ve 127 kilogramlık yağış gerçekleşti. Ankara’nın yıllık ortalaması ise 392 kilogramdır. Bu 4 gün boyunca 250 ağaç devrilmesi, 63 çatı uçması, 5 istinat duvarı çökmesi, 166 mahsur kalma dâhil 6670 olaya belediyemiz tarafından müdahale edildi” açıklaması yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dün gece Akyurt ilçesinde incelemede bulunmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinde Mansur Yavaş ile görüşmesine ilişkin pantolonu ıslak ve çizmeli fotoğrafı paylaşıldı.

Fotoğrafı AKP’li eski belediye başkanı Melih Gökçek de paylaştı. Fotoğraf nedeniyle AKP’ye yakın sosyal medya kullanıcıları ve medya kuruluşlarınca Yavaş’a, “sel felaketi gelişmelerini makamında izleme” eleştirisi yöneltildi. Bu eleştiriler, sosyal medyada “Soylu’nun algı operasyonu yaptığı” iddiasına neden oldu.

VOA tarafından geçilen Ankara’da Yağışlar Dört Can Aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ankara’da Yağışlar Dört Can Aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ankara’da Yağışlar Dört Can Aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.