Anayasa Mahkemesi’nden Biden’ın İklim Planına Engel

Anayasa Mahkemesi’nden Biden’ın İklim Planına Engel

ABONE OL
23:47 - 30/06/2022 23:47
Anayasa Mahkemesi’nden Biden’ın İklim Planına Engel
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Anayasa Mahkemesi ülkede yürürlükte olan hava kirliliğiyle mücadele yasasının santrallardan kaynaklanan karbon emisyonlarının azaltılması için kullanılması imkanını sınırlayan bir karar aldı. Karar Biden yönetiminin iklim değişikliğiyle mücadele planına bir darbe olarak niteleniyor.

Muhafazakar yargıçların liberal yargıçlara karşı çoğunlukta olduğu Anayasa Mahkemesi, 3’e karşı 6 oyla, Temiz Hava Yasası’nın Çevre Koruma Dairesi’ne (EPA) küresel ısınmaya yol açan santrallardan kaynaklanan karbon emisyonlarını düzenleme konusunda geniş yetki vermediğine karar verdi.

Çevreci gruplar ve karara şerh koyan liberal yargıçlar, iklim değişikliğinin çevrede yol açtığı tahribatın arttığı ve gelecekle ilgili ciddi uyarıların yapıldığı bir sırada Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bu kararın “yanlış yönde atılmış bir adım” olduğunu savundu.

Mahkemenin kararı Biden yönetiminin iklim değişikliğiyle mücadele planını zora sokabilir.

ABD Başkanı Joe Biden 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını yarı yarıya azaltmayı ve 2035’e kadar da sıfır emisyonlu enerji sektörü oluşturulmasını amaçlıyor. Amerika’da enerji santralları karbon dioksit üretiminin yaklaşık yüzde 30’unu oluşturuyor.

Eski Başkan Donald Trump’ın dört yıllık görev süresince mahkemeye atadığı üç yargıçla muhafazakar cephenin güçlendiği Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde kürtaj hakkını anayasal güvence altına alan Roe v. Wade kararını da iptal etmişti.

Biden: “Ülkemizi geri götürmeyi amaçlayan bir başka yıkıcı karar”

Başkan Biden yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin kararını “ülkemizi geriye götürmeyi amaçlayan bir başka yıkıcı karar” sözleriyle niteledi.

Biden, “Bu karar ulus olarak havamızı temiz tutma ve iklim değişikliğiyle mücadele imkanımıza zarar verme riskini taşısa da, kamu sağlığını korumak ve iklim kriziyle mücadele etmek için yasa çerçevesindeki yetkilerimi kullanmaktan vazgeçmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Anayasa Mahkemesi’nden Biden’ın İklim Planına Engel haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Anayasa Mahkemesi’nden Biden’ın İklim Planına Engel haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Anayasa Mahkemesi’nden Biden’ın İklim Planına Engel haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    Bizim memlekette ise şerefsiz Anayasa Mahkemesi üyeleri Recep Tayyip Erdoğan gibi Firavun’un uşakları olmuş ve AKP’nin arka bahçesi haline gelmiş mekandan ibarettir. O ahlaksız onursuz sırtında düğmeli siyah cübbeli üyelerin yerinde olsaydım, cübbeyi sırtımdan çıkarır bir köşeye atar, gider pazara domat satardım.
    —-https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/yilmaz-ozdil/allahtan-memleketin-basinda-tayyip-erdogan-var-yoksa-tayyip-erdogan-mahvedecek-memleketi-7224478/—-

    Yanıtla
    +0
    -0