*** Anayasa Koruma Dairesi’nden ağır itham

*** Anayasa Koruma Dairesi’nden ağır itham

ABONE OL
20:37 - 11/08/2009 20:37
*** Anayasa Koruma Dairesi’nden ağır itham
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Anayasa Koruma Dairesi’nden ağır itham

Almanya’nın Bavyera Eyaleti Anayasayı Koruma Dairesi, Almanya İslam Toplumu (IGD) ve İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) derneğinin uluslararası terörizmi desteklediği şüphesinin bulunduğunu açıklandı

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann ve Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Burkhard Körner tarafından Münih kentinde açıklanan ve 6 ayda bir yayınlanan suç raporunda, ”İki büyük radikal dernek olan IGD ve IGMG’de geçen aylar içinde suç faaliyetlerine iştirak ettikleri yönünde belirtiler ortaya çıktı. Bu derneklerin uluslararası terörizmi destekledikleri şüphesi de var. Bu şüpheler doğru çıkarsa, şiddet yanlısı olmayan İslamcılık da terörizm için bir besin kaynağı oluşturabilir. Ayrıca İslamcıların çifte strateji izledikleri de bir kez daha doğrulanmış olacaktır. Dışarıya karşı açık, hoşgörülü ve diyaloğa hazır görünüyorlar. Böylece kamu oyunu gerçek niyetleri konusunda aldatıyorlar” denildi.

Bakan Herrmann, radikal dinci teröristlerin Almanya’da 27 Eylül’de yapılacak genel seçim sonuçlarını etkilemek amacıyla saldırılar düzenleyeceklerini açıkladıklarını hatırlatarak, terör örgütlerinin Almanya’da doğup büyüyen Müslümanların da beyinlerini yıkamaya çalıştıklarını belirtti.

Almanya’da bulunan bazı radikal görüşlü Müslümanların eğitim amacıyla Afganistan-Pakistan sınırındaki terör kamplarına gönderildiklerini ifade eden Herrmann, şüpheli görülen 180 kişiden 65’inin terör kamplarında eğitim gördüklerinin kesin olarak bilindiğini, ancak sadece bu kamplarda bulunmuş olmanın Almanya’da yasal açıdan bir suç teşkil etmediğini kaydetti.

Körner de, terör örgütü PKK ile ilgili bir soru üzerine de, örgütün yandaşlarının hala izlenmekte olduğunu ve Bavyera eyaletinde yaklaşık 1800 örgüt yandaşının bulunduğunu söyledi.

(A.A) Orhan TİNENGİN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.