Anatolia Hamburg Dünya Tiyatro Günü’nde Sahnedeydi

Anatolia Hamburg Dünya Tiyatro Günü’nde Sahnedeydi

ABONE OL
21:32 - 02/04/2022 21:32
Anatolia Hamburg Dünya Tiyatro Günü’nde Sahnedeydi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

27 Mart „Dünya Tiyatro Günü’nde “Almanya’nın liman şehri Hamburg’un Sternschanze semtinde sahne alan, Hamburg Tiyatro Anatolia ekibi, seyircileri hem düşündürdüler hem de keyifli anlar yaşattılar.

Hamburg Anatolia Tiyatro grubu, uzunca bir süredir üzerinde emek vererek, titiz bir şekilde hazırlandıkları, usta oyuncu ve tiyatro yazarı Şeref Çetin tarafından kaleme alınan „Yaşamın Kıyısında “oyununu seyircilerden gelen yoğun ilgi ve istek üzerine ikinci kez seyircinin beğenisine sundular.

Tiyatro gurubu adına Ali Akdemir’in yaptığı selamlama konuşmasında, tiyatroya bugüne kadar emek vermiş ve bugün hayatta olmayan, tiyatronun sevilen-duayen isimleri de unutulmayarak, onlardan özlem ve şükranla söz edildi.

Muhteşem geçen 2 günlük tiyatro etkinliğinde, oyuncular seyirciye önemli mesajlar verdiler. Tiyatro gösterisinden sonra seyirciler, uzunca bir süre salonda kalarak, oyuna ilişkin duygu ve düşüncelerini oyuncularla paylaştılar.

HEM GÜLDÜRDÜ HEM DÜŞÜNDÜRDÜLER!

„Yaşamın Kıyısında “adlı oyunu iki gün üst üste, seyirciyle buluşturan Anatolia Tiyatro oyuncuları dünya tiyatro gününde sahnede ayakta alkışlanarak, başarılı bir performans sergilediler.

Sternschanze semtinde okulun salonunda sahnelenen oyun, seyircileri bir yanda güldürürken, diğer yanda düşündürmeyi başardı.

İki perdelik toplumsal-sosyal içerikli oyunun yönetmenliğini Ahmet Çavunmirza yaptı. Oyunun sunumu ve anlatımını gazeteci Ali Akdemir, ışık-teknik Zühal Gümüş/Ender Can Kara imzasını taşıdı.

„Yaşamın Kıyısında “oyuncu kadrosunda, Hüsniye Kargın, Hakan Gök, Cahit Balat, M. Şerif Özdoğan, Sema Ordu, H. İbrahim Özdoğan, Ali Akdemir, Oğuzhan Özdemir, Havva Kıran, Mevlüt Aydın, Aylin Kılıçlı, Meryem Bulut ve Ahmet Çavunmirza yer aldı.

Salonda ayrıca 20 aylık SMA hastası Fatma Zehra bebek için, yardımsever ve gönüllüler tarafından bağış kampanyası standı açıldı. Bu anlamlı çaba, tiyatroya gelen izleyiciler tarafından taktirle karşılandı.

Avrupa’da yaşayan insanlarımızın kendi güzel kültürlerini yaşatma gayretinin, tiyatroyu sevdirme girişiminin bir parçası olarak değerlendirilebilecek bu çaba, özellikle kovid 19 pandemi kurallarına uyularak ve özen gösterilerek yapılan organizeyi seyirciler alkışlarıyla destekleyerek tam not verdiler.

DÜNYA TİYATRO GÜNÜNDE HASAN RENKLİÇAY’DAN OYUNCULARA JEST

2021 yılının başlarında oynanması planlanan pandemiden dolayı ertelenen oyuna, büyük emek ve çabalarla zorlu kovid 19 koşullarında uzun süredir hazırlandıklarını belirten yönetmen Ahmet Çavunmirza, tiyatro akşamına seyircinin göstermiş olduğu katılım ve ilgiden dolayı da teşekkür etti.

Tiyatro gösterisinin sonunda Big Bull Steak House’nin sahibi Hasan Renkliçay ve eşi jest yaparak, tüm tiyatro gurubunun oyuncularını şehir merkezinde işlettiği nezih restoranında yemeğe davet etti. Oyucu ve teknik kadroyla restoranda hep birlikte bir yandan leziz yemeklerin tadına bakılırken, diğer yandan oyunun değerlendirilmesi yapıldı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.