Amsterdam IBC 2018 fuarına tüm dünyadan geniş katılım

Amsterdam IBC 2018 fuarına tüm dünyadan geniş katılım

ABONE OL
15:22 - 03/08/2019 15:22
Amsterdam IBC 2018 fuarına tüm dünyadan geniş katılım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amsterdam IBC 2018 fuarına tüm dünyadan geniş katılım

Hollanda’nın Amsterdam şehrinde dünyanın en büyük medya ve yayıncılık sektörü fuarlarından biri gerçekleştirildi.

Dünyanın en etkili medya, eğlence ve teknoloji fuarı olan IBC’ye 170 ülkeden 55.884 ziyaretçi katıldı. Yeni teknolojilerin sergilendiği ve medya iletişim araçlarının gelişimi hakkında konferansların gerçekleştirildiği fuara 1.700’ün üzerinde üretici ve tedarikçi firma katıldı.

667m2’lik bir alan üzerine kurulu olan Amsterdam Rai fuar alanında yer alan sergiye dünyanın önemli medya, basın, yayın, uydu, görüntü, ses, ışık, sinema ve televizyon ekipmanı üreticileri ile fotoğraf ve video düzenleme programları geliştiricileri katıldı.

Fuar içerisinde medya ve yayıncılık sektörünün gelişim süreci ve yenilikler sergilenirken çeşitli konferanslarda gerçekleştirildi. Fuarda kadın konuşmacıların sayısı ise önceki yıllara oranlara artarak yüzde 37 oranına ulaştı.

IBC’nin CEO’su Michael Crimp, IBC’nin her geçen sene büyüdüğünü, dünyanın her yerinden yeni katılımların olduğunu belirtti. IBC’nin önemli bir organizasyon olduğunu belirten Crimp, ‘IBC bir ticaret fuarından çok daha fazlası, stantlarda oluşturulan konferanslar, konferans katılımı ve IBC365 görüşleri de dahil olmak üzere, veri odaklı istatistiklerden oluşan bir ağ geliştirdik’ dedi.

IBC fuarı Hollanda’da Twitter sıralamasında bir numara olarak uzun süre gündemde kaldı. IBC’nin üye sayısı ise 49 bini aktıf olmak üzere 60 bin kullanıcı aboneye ulaştı.

IBC konferanslarında medya sektöründe iş birliği, siber güvenlik, medya ve inovasyon gibi konular konuşuldu.

IBC TV’ye değerlendirmelerde bulunan OSN CEO’su Martin Stewart “IBC, yayın endüstrisi için uzun zamandır bir fikstür oldu. Hepimizin buluşması ve farklı teknik yenilikleri konuşması ve gözlemlemesi bizim için bir şans. Aynı zamanda akranlarınızla tanışma ve sahip oldukları tüm birikimleri ve bunları nasıl ele aldıklarını öğrenmeleri için de bir fırsat. Dünyanın dört bir yanında edindiğimiz deneyimler arasında çok fazla benzerlik var.” dedi.

IBC içerik başkanı Jaisica Lapsiwala, “Bu yıl, sadece ekosistemdeki değişiklikleri yansıtmakla kalmayan, aynı zamanda sektörümüz için bir yol oluşturan bir program yaratmak için endüstri ile yakın bir çalışma yürüttük. Bu, ilgi çekici ve farklı bir IBC 2018 ile sonuçlandı. Buna örnek olarak El Cezire’den Zahra Rasool, Endemol’dan Peter Salmon ve WPP’den Lindsay Pattison gibi yaratıcı, teknoloji ve iş şeflerini bir araya getiren küresel oyun kurucular günüydü. Programın içinde endüstriyi dönüştüren en ileri teknolojiler vardı. Blockchain, Singular DTV’den Kim Jackson’ın açılış konuşması ve Groupe Média TFO’nun Éric Minoli’sinde olduğu gibi, bunu uygulayan insanların makalelerinden oluşan harika bir örnektir.” dedi.

IBC 2018 Fuarı’na Türkiye’den Vestel, Fujifilm Türkiye, Sony Türkiye, colorist Cezmi Kardaş, Set Pozitif Filmcilik adına Adnan Aydın, Yeşilçam’ın usta Işık şefi ve görüntü yönetmeni Hakkı Yazıcı, Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Gönül, Türksat AŞ Genel Müdürü Cenk Şen, ve Türkiyeli yönetmenler, set amirleri, televizyoncular ve sanatçılar da katıldı.

Fuarı değerlendiren Hakkı Yazıcı sinema ve medya ile ilgili tüm dünya fuarlarını yakından takip ettiklerini, yeni teknolojileri uygulamak için girişimlerde bulunduklarını belirtti. IBC’ye Set Pozitif Filmcilik adına katılım gösteren Adnan Aydın ise dolar ve avronun Türk lirası karşısında değerlenmesinin Türkiye sinema ve medya sektörünü zora soktuğunu, ancak küresel medya sinema ve yayın sektörü için Türkiye’nin önemli bir partner olduğunu be nedenle üreticilerin Türkiye için özel fiyatlandırmalar yapmayı gündeme aldıklarını kaydetti.
Yazıcı ve Aydın açıklamalarının ortak kanaati olarak Türk sinemasının ve medya yayıncılık sektörünün daha ileriye gidebilmesi için bu fuarların çok önemli olduğuna, yapmış oldukları kaliteli işler ile pazara hakim olan üreticiler ile görüşmelerini sürdürerek Türkiye’yi böylesi fuarlarda temsil etmenin önemli olduğunu vurguladılar.

IBC Fuarına BMD DaVinci Resolve resmi renk sanatçısı (colorist) unvanı ile katılan görsel efekt yönetmeni Cezmi Kardaş fuara gözlemler yapmak ve dünyaca ünlü colorist sanatçısı arkadaşları ile bir araya gelmek ve sektör üzerine görüşmelerde bulunmak üzere katıldığını söyledi. Türk sinemasının yeterince desteklenmediğinden şikayet eden Kardaş ‘ülkemizde çok önemli cevherler var ancak ne yazık ki bunları açığa çıkaramıyoruz, sinema ve medya sektöründe olması gereken yerde değiliz, eğitim ve devlet ve kurumsal katkılar ile daha ileri seviyelere ulaşmamız, Anadolu’nun sanatını tüm dünyaya tanıtmamız gerekiyor’ dedi.

Türksat AŞ Genel Müdürü Cenk Şen de IBC fuarına her yıl katıldıklarını belirterek, “Fuarı, teknolojinin ne tarafa gittiğini görmek, maliyet etkin çözümlerin bizim sahamızda nasıl uygulanacağını tespit etmek ve elimizdeki kabiliyetlerin dünya pazarında da kullanılmasını yeni pazarlara bir açılım olması noktasında bir fırsat olarak görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Her yıl düzenlenen, dünyanın en büyük ikinci yayıncılık fuarı olarak kabul edilen IBC, görüntü, televizyon teknolojileri ve yayıncılıkla ilgili içerik, üretim, yönetim ve dağıtım konularında uzmanlaşmış profesyonelleri buluşturuyor.

IBC 2019 tarihleri, 12 Eylül ile 17 Eylül tarihleri arasında Amsterdam’da düzenlenecek.

12 ve 16 Eylül tarihlerinde konferansların gerçekleşeceği 2019 IBC’de 13 ve 17 Eylül tarihleri arasında yeni ürünler ve teknolojiler sergilenecek.

IBC2019 hakkında daha fazla bilgi için: show.ibc.org/

Kaynak: Ragıp Kamil İlbeyi/ekvatorhaber.com

ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.