Amerikalılar İçin En Büyük Tehdit Çin

Amerikalılar İçin En Büyük Tehdit Çin

ABONE OL
09:44 - 02/12/2022 09:44
Amerikalılar İçin En Büyük Tehdit Çin
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’de yayınlanan bir anket, ülkede Çin tehdidine ilişkin endişenin giderek arttığını ortaya koydu.

Ronald Reagan Enstitüsü tarafından her yıl yapılan “Ulusal Savunma” anketine katılanların yüzde 75’i Çin’i “düşman” olarak gördüğünü söyledi. Bu oran 2021’de yaklaşık yüzde 65, 2018’de ise yüzde 55’ti.

Ankete katılanların çoğunluğu Çin’i ABD için en büyük tehdit oluşturan ülke olarak görürken, yüzde 70 Çin’in önümüzdeki beş yıl içinde Tayvan’ı işgal etme ihtimalinden endişe duyuyor.

ABD’nin Tayvan yakınlarındaki askeri varlığını arttırarak ve adaya daha fazla silah satarak Çin’in Tayvan’ı işgal etmesini caydırmaya yönelik politikaları ise kamuoyu nezdinde karşılık bulmuyor. Ankete katılanların yüzde 54’ü ABD’nin Çin ile ilişkilerini yönetmek için “net bir stratejisi” olmadığını düşünüyor.

Çin’in Tayvan’ı işgal etmesi durumunda ise yüzde 43’lük bir kesim ABD birliklerinin Tayvan’ı savunmak için görevlendirilmesini destekleyeceğini söylerken, yaklaşık yüzde 36 asker gönderilmesine karşı çıkacağını dile getiriyor.

ABD’de halkın orduya olan güveni ise azalıyor. 2018’de ankete katılanların yüze 70’i orduya “büyük ölçüde” güven duyduğunu söylerken, bu yıl bu oranın yüzde 48’e düşmesi dikkat çekiyor.

Ukrayna’ya yardımlar sürsün

Ankete katılanları yüzde 57’si ise Ukrayna’ya askeri ve maddi yardımın sürmesi gerektiğini düşünüyor.

Yüzde 33 ise ABD’nin Ukrayna’ya daha fazla maddi yardım yaparak, Rusya’yı daha fazla kışkırttığına inanıyor.

Ankete katılanların yüzde 82’si Rusya’yı düşman olarak görüyor. Geçen yıl bu oran yüzde 65’ti. Amerikalıların yüzde 76’sı ise Ukrayna’yı müttefik olarak görüyor. Bu oran ise geçen yıl yüzde 49’du.

Ronald Reagan Enstitüsü’nün daha önceki anketleriyle tutarlı olarak, Ukrayna’yı desteklediği ve Rusya’ya karşı savunmayı güçlendirdiği için Amerikalıların yüzde 60’ı NATO’ya olumlu bakıyor.

VOA tarafından geçilen Amerikalılar İçin En Büyük Tehdit Çin haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Amerikalılar İçin En Büyük Tehdit Çin haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Amerikalılar İçin En Büyük Tehdit Çin haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.