“Amacımız Bölgesel Statükoyu Değiştirmek Değil”

“Amacımız Bölgesel Statükoyu Değiştirmek Değil”

ABONE OL
12:52 - 05/08/2022 12:52
“Amacımız Bölgesel Statükoyu Değiştirmek Değil”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Asya turunun son ayağı olan Japonya’da temaslarda bulunan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Asya gezisinin bölgesel statükoyu değiştirmekle ilgili olmadığını söyleyerek, “Çin hükümeti Tayvan ile dostluğumuzun güçlü olmasından memnun değil” dedi.

Japonya’da temaslarda bulunan Pelosi’nin Tayvan ziyareti ve bu ülkede verdiği dayanışma mesajları Çin’in tepkisine neden olmuş, Çin dün kendi toprağı olduğunu iddia ettiği Tayvan etrafında kapsamlı bir askeri tatbikat başlatmıştı.

“Çin Tayvan ile güçlü dostluğumuzdan memnun değil”

Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Pelosi, şunları kaydetti:

“Başından beri buradaki temsilimizin Tayvan ya da bölgedeki statükoyu değiştirmekle ilgili olmadığını söyledik. Çin hükümeti Tayvan ile dostluğumuzun güçlü olmasından memnun değil. Temsilciler Meclisinde ve Senato’da her iki partide de, Tayvan’da barış ve statüko için güçlü destek var.”

Pelosi ve beraberindeki Temsilciler Meclisi heyeti Tayvan ve Japonya’nın yanı sıra Singapur, Malezya ve Güney Kore’de de temaslarda bulundu.

“Uygurlar açısından korkunç şeyler oluyor”

Açıklamalarında Tayvan’ın demokrasini öven Pelosi, Çin’deki insan haklarını ise eleştirdi.

Nancy Pelosi, “Çin’de bazı çelişkiler var. İnsanları yükseltme açısından bazı ilerlemeler var, Uygurlar açısından ise bazı korkunç şeyler oluyor. Aslında bu bir soykırım olarak nitelendiriliyor” dedi.

Delegasyon üyesi Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Gregory Meeks ise, “Sincan’da (Uygurlarla) yaşananlar hakkında konuşmayı sürdürmemizi kesinlikle istemiyorlar. İnsan hakları, insanlık onuru ve demokratik süreç için konuşacağız ve sesimizi yükselteceğiz. Bu gezinin amacı da buydu” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen “Amacımız Bölgesel Statükoyu Değiştirmek Değil” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Amacımız Bölgesel Statükoyu Değiştirmek Değil” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Amacımız Bölgesel Statükoyu Değiştirmek Değil” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.