*** Altmaier vatandaşlık sınavını savundu

*** Altmaier vatandaşlık sınavını savundu

ABONE OL
19:09 - 29/08/2009 19:09
*** Altmaier vatandaşlık sınavını savundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Altmaier vatandaşlık sınavını savundu


Almanya İçişleri Bakanılığı Müsteşarı Peter Altmaier, Alman vatandaşlığına geçişlerin birkaç yıldır azaldığını, bunun 2008 yılın eylül ayında yürürlüğe giren vatandaşlık sınavıyla ilgisi bulunmadığını söyledi

Altmaier, Alman Haber Ajansı’na (DPA) yaptığı açıklamada, Alman vatandaşlığına geçişlerin azalmasına vatandaşlık sınavının neden olduğu yönündeki eleştirilere karşılık, "Alman Vatandaşlığına geçişler birkaç yıldır azalıyor. Bunun 2008 yılının eylül ayında yürürlüğe giren vatandaşlık sınavından kaynaklandığı söylenemez" dedi.

Alman vatandaşlığına geçişlerdeki azalma nedenlerinin araştırılması gerektiğini belirten Altmaier, Almanya’da yaşayan diğer AB üyesi ülkelerin vatandaşlarının durumlarının, Alman vatandaşlarının konumuna yaklaştığını, bundan dolayı birçok kişinin Alman vatandaşlığına geçişi gerekli görmediğini ifade etti.

Altmaier, vatandaşlık sınavına geçen yılın eylül ayından bu yana 63 binin üzerinde kişinin girdiğini ve yüzde 98’inin bu sınavı ilk girişte kazandığını, sınavın Alman vatandaşlığına geçmek isteyenlerin Almanya’nın kültürü ve siyaseti hakkında daha iyi düşünceye sahip olmalarına yol açtığını belirtti.

Almanya’da doğan ve 18 ila 23 yaşlarında iki vatandaşlık arasında seçim yapmak zorunda bırakılan gençlerin durumu konusunda da Altmaier, geçiş düzenlemesi nedeniyle ilk kez bu durumda olanların en geç 2013 yılında karar vermeleri gerektiğini, bunun için gelecek yasama döneminde bunun olumlu yanları ve olası zayıf yönlerine bakabilmek için yeterli zamanın bulunduğunu kaydetti.


(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.