Almanya’nın ilk özel Türk Halk Kütüphanesi Berlin`de açıldı

Almanya’nın ilk özel Türk Halk Kütüphanesi Berlin`de açıldı

ABONE OL
11:30 - 30/09/2022 11:30
Almanya’nın ilk özel Türk Halk Kütüphanesi Berlin`de açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın ilk Türk Kütüphanesi olan HİKMET KÜTÜPHANESİ’nin (Treffpunkt  Hikmet Bibliothek) açılışı yapıldı.

Açılış organizasyonu adına konuşan Rüştü Kam, ‘Hikmet Kütühanesi’nin 2007 yılında kurulduğunu ama açılışının bu güne kadar çeşitli nedenlerden dolayı yapılamadığını söyleyerek kütüphanede 12.000 civarında Türkçe, Almanca ve diğer dillerde eser olduğunu, bunların bildik dünya görüşlerinden herhangi birine eğilim göstermediği ifade etti. Kütüphanede her görüşe eşit uzaklıkta olan okunmaya değer görülen tüm kitapların ‘Hikmet Kütüphanesi‘nde mevcut olduğunu belirten Rüştü Kam, “tüm kitapların ve yazarlarının isimlerinin elektronik ortama kaydettik, isteyen gelip burada kitap okuyabileceğini gibi, alıp evine götürebilecek ve 1 ay içinde okuyup geri getirebilecek, bu süre içinde okuma işlemi bitmezse süre daha da uzatılabilecek” dedi.

Açılışa Berlin Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Müsteşarı Emre Gençtuğ, Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, Berlin Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hasan Kocabıyık, Berlin Eğitim Müşaviri Vekili, Berlin Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Berlin Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Feyzullah Bahçı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Berlinli yerel medya mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Başkonsolos Yücekök’te açılışta bir konuşma yaparak, emeği geçenleri kutladı ve “güzel bir irfan yuvası oluşturmuş bu ekibi canı gönülden tebrik ediyorum. Şimdi diyeceğiz ki, Türkiye’ye giden herkes birer ikişer kitap getirsin ve buraya bağışlasın inşallah. Bizlerde zaman zaman erişebildiğimiz muhtelif yayınlarla buraya memnuniyetle destek vermek isteriz. Böylece 12 000 kitap, 24 bin olsun ve belki ilerde 120 000 olsun ve buralara sığmasın.” dedi.

ha-ber.com/Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.