*** Almanya’nın havası Türk turizmini etkiliyor

*** Almanya’nın havası Türk turizmini etkiliyor

ABONE OL
18:27 - 03/05/2009 18:27
*** Almanya’nın havası Türk turizmini etkiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Almanya’nın havası Türk turizmini etkiliyor

Öger Tur Operasyon Müdürü Mesut Güvenç, Almanya’daki sıcak havanın tatil planlarını etkilediğini belirterek, ”Almanya’da hava yağmurlu olursa Türkiye rezervasyonları artar, sıcak olursa azalır” dedi

Mesut Güvenç, yaptığı açıklamada, Almanya Meteoroloji Müdürlüğünün verilerine göre nisan ayında Almanya’da hava sıcaklığının ortalama 11,9 derece olarak gerçekleştiğine dikkati çekti. Bu sıcaklığın Almanya’da son 120 yılın nisan ayında yaşanan en yüksek sıcaklığı olduğunun açıklandığına işaret eden Güvenç, ”Almanya’da en sıcak nisan ayı bu yıl yaşandı. Sıcaklık, geçmiş yıllara oranla 4,5 derece arttı” dedi.

Sıcaklığın Almanya’nın en çok Kuzey ve Doğu bölgesinde hissedildiğini bildiren Güvenç, Almanya’daki sıcak havanın turizmde rezervasyonları etkilediğini vurguladı. Güvenç, şunları söyledi: ”Almanya’da hava yağmurlu olursa Türkiye rezervasyonları artar, sıcak olursa azalır. Almanya’da şimdiden elma ve kayısı ağaçları çiçek açtı. Almanya gazeteleri ise havaların bu yıl sıcak geçeceğini yazıyor, Almanya’da iç turizmin canlanmasına katkı yapıyorlar. Bizim en önemli müşteri potansiyelimiz Kuzey Almanya’dadır. Bu bölgenin sıcak olması bizi etkiler. Almanya’daki sıcak hava, Almanların tatil planlarında çok etkili oluyor.” (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.