Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff`a fahri üyelik

Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff`a fahri üyelik

ABONE OL
00:52 - 31/08/2022 00:52
Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff`a fahri üyelik
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin`de yaklaşık dokuz yıldır faaliyetlerini sürdüren, başkanlığını BWK Meslek Eğitim Kurumu Genel Müdürü Nihat Sorgeç`in yaptığı Göçmen Ekonomisi Derneği, Christian Wulff’u fahri üyelikle onurlandırdı.

Almanya’nın Başkenti Berlin Kreuzberg ilçesindeki BWK Meslek Eğitim Kurumu salonlarında yapılan “Quo Vadis Almanya? Toplumumuz için göç ve entegrasyonun fırsatları ve zorlukları” panel tartışmasının ardından Göçmen Ekonomisi Derneği Başkanı Nihat Sorgeç, eski Federal Cumhurbaşkanı Christian Wulff’a fahri üyelik sertifikasını takdim etti ve uzun yıllara dayanan bağlılığı için teşekkür etti.

Göçmen Ekonomisi Derneği Başkanı Nihat Sorgeç yaptığı konuşmada, “Entegrasyon ne kesin bir başarı ne de tek yönlü bir yol, ancak ülkemiz için çok büyük fırsatlar sunuyor. Bu yüzden desteği için Christian Wulff’a çok minnettarım. Almanya’daki entegrasyona katkısı kesintisizdir. Aygül Özkan’ın Almanya’da bakanlık yapan ilk Müslüman kadın olması O`nun sayesinde gerçekleşmiştir. Federal Cumhurbaşkanı’nı ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Christian Wulffùn göçmen ekonomisi derneğinin onursal üyeliğini kabul etmesi biz göçmen işletmecileri gururlandırdı” dedi.

Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff kendisine verilen fahri onursal üyelik için teşekkür ederek, duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“Toplumumuzun birçok önemli alanı, tam da göçmen geçmişine sahip insanlar çok yoğun bir şekilde dahil oldukları için çok başarılı. Ekonomimiz göçe bağlı. Bu, yeni kurulan şirketler, konaklama veya otel endüstrisi, sanatçılardan eğitimcilere, araştırma, bilim veya medya için geçerlidir. VMW ödülü benim için bir onur ve aynı zamanda toplumumuzda iyi bir işbirliği için çalışmaya devam etmek için bir teşvik olarak görüyorum”

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, 20 aylık görev süresi içinde Almanya’da yaşayan göçmen kökenlilere cesaret verdiğine inandığını belirterek, “Onlar da bunu çok duygusal karşıladıklarını bana gösterdiler” dedi.

Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde Almanya’daki Türklerin ve Müslümanların sevgisini kazanan Wulff, yaptığı açıklamada, göçmen kökenlilere Almanya’ya ait olduklarının ve bu ülkede istendiklerinin ifade edilmesinin çok yararlı olduğunu söyledi.

”Yaptığım kısa görev süresi içinde Almanya’da yaşayan çok sayıda göçmen kökenli insana cesaret verdiğime inanıyorum ve onlar da bunu çok duygusal karşıladığını bana gösterdiler” diyen Wulff, yaklaşık 20 aylık görev süresi içinde önemli mesajlar vermiş olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Göçmen Ekonomisi Derneği tarafından kendisine verilen onursal üyeliği kabul eden Wulff, bu üyeliğin insanların bir arada yaşamasının ne kadar keyifli olduğunun gösterilmesi, her bireye saygı duyulması ve değer verilmesi konulardaki talepler için çaba sarf etmenin sürdürülmesi yönünde sorumluluk yüklediğini ifade etti.

İnsanın kendisi için istediğini karşısındaki için de uygulamaya koyması gerektiğini belirten Wulff, ”Bu aslında çok kolay ancak anlaşılan olağan değil” dedi.

Eski Cumhurbaşkanı Wulff, yeniden siyasete dönüp dönmeyeceği yönündeki soruya karşılık, ”Siyaset dönmeyeceğim. Ben eski cumhurbaşkanı olma işlevini yerine getirmek istiyorum. Ben fahri görevleri yapacağım. Konuşmalar da yapacağım, fikirlerimi dile getireceğim” cevabını verdi.

Özellikle göçmenler ve entegrasyon konusundaki politikalarıyla öne çıkan Wulff, Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanlığı yaptığı 2010 yılında, eyalet düzeyinde ilk Türk kökenli bakan olan Aygül Özkan’ın Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal İşler, Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı olmasını sağlamıştı.

ha-ber.com/Berlin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.