“Almanya’dan Ukrayna’ya Gepard Sevkiyatı Temmuz’da”

“Almanya’dan Ukrayna’ya Gepard Sevkiyatı Temmuz’da”

ABONE OL
14:45 - 21/05/2022 14:45
“Almanya’dan Ukrayna’ya Gepard Sevkiyatı Temmuz’da”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Almanya Ukrayna’ya ilk Gepard tank sevkiyatını Temmuz ayında gerçekleştirecek. Açıklama, Alman Savunma Bakanlığı’ndan bugün geldi.

Bir bakanlık sözcüsü, basında yer alan haberleri doğrulayarak Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht’in Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile daha önce yaptığı görüntülü bir görüşmedeki taahhüdüne uyarak, Ukrayna’ya 15 Gepard tankı göndereceğini söyledi.

Alman yetkililer, Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna’ya destek vermekte yavaş kaldıkları eleştirilerinin ardından, Kiev’e ağır silahlar tedarik etme kararını ilk kez Nisan ayının sonunda açıklamıştı. Söz konusu ağır silahlar arasında Gepard hava savunma tankları da yer alıyor.

Almanya ayrıca, Ukrayna’ya 7 otomatik havan topu sevketme vaadinde bulundu ve Ukrayna askerlerine bu silahların kullanımı için eğitim vermeye başladı.

Reuters’ın haberine göre, bir Alman hükümeti yetkilisi Gepard tanklarının Ukrayna’ya yeterli mühimmat ile birlikte sevkedileceğini söyledi.

Rusya’nın başkent Kiev’i ele geçiremeyerek ülkenin doğu ve güneyinde saldırılarını yoğunlaştırmasından bu yana Ukraynalı yetkililer de müttefiklerinden ağır silah taleplerini daha da arttırdı.

VOA tarafından geçilen “Almanya’dan Ukrayna’ya Gepard Sevkiyatı Temmuz’da” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Almanya’dan Ukrayna’ya Gepard Sevkiyatı Temmuz’da” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Almanya’dan Ukrayna’ya Gepard Sevkiyatı Temmuz’da” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.