*** Almanya’daki Türklerin televizyon tercihi

*** Almanya’daki Türklerin televizyon tercihi

ABONE OL
21:04 - 13/08/2009 21:04
*** Almanya’daki Türklerin televizyon tercihi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Almanya’daki Türklerin televizyon tercihi

Almanya’da yaşayan Türklerin çoğunun Türk televizyon kanallarını tercih ettikleri bildirildi

Merkezi Essen kentinde bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı tarafından Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Uyum Bakanlığı için yapılan bir araştırmaya göre, Almanya’daki Türklerin yüzde 88’i hem Alman, hem de Türk televizyon kanallarını izliyor, ancak yüzde 55’i Türk televizyonlarını tercih ediyor.

KRV Eyaleti Uyum Bakanı Armin Laschet, bu konuda yaptığı açıklamada, Türklerin Türk programlarını tercih etmelerinin başlıca nedeninin, Türk televizyon kanallarının yaklaşık 3 yıldan bu yana daha fazla dizi, aile ve eğlence programı yayımlamaları olduğunu savundu.

Türklerin, Türk televizyon programlarının kendi duygularına daha fazla hitap ettiğini belirttiklerine de dikkati çeken Laschet, Alman televizyon kanallarının da göçmenlere programlarında daha fazla yer vermesi gerektiğini kaydetti.

Bakanlığın bir sözcüsü de Türklerin çoğunun Alman televizyon programlarının daha inandırıcı olduğuna, ancak Türk televizyon kanallarının kendilerine duygusal açıdan daha fazla hitap ettiğine ve kendilerini daha fazla eğlendirdiğine inandığını belirtti.

Almanya’da yaşayan Türklerin sadece yüzde 16’sının, Türk programlarına oranla daha somut içeriklerin bulunduğuna inandığı Alman televizyon programlarını izlediği ifade edildi.

TAM Vakfı’nın araştırma için 1650 Türk kökenli vatandaşa sorular yönelttiği bildirildi.


(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.